Hallonmuffins

Muffins med hallon är enkelt och supergott till vardags, fest eller utflykt.

Du kan ta färska hallon och trycka ner i muffinssmeten, mosa till med lite socker eller ha hallonsylt i muffinsen.

Muffinsen kan garneras med frosting likt cupcakes om man vill när de svalnat.

12-16 st hallonmuffins

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mosade avrunna frysta hallon i varje muffins eller 2 färska hallon i varje muffins

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop smöret och sockret med en elvisp i en bunke. Rör i ägget och crème fraichen.
  3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smeten.
  4. Fördela smeten i 16 muffinsformar av papper eller i en smord muffinsbricka för 12 muffins. Du kan också använda större amerikanska muffinsformar. Då får du dubbla tiden i ugnen.
  5. Fördela och tryck ner hallon i smeten i formarna.
  6. Grädda hallonmuffinsarna i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter.
E-mail
Medel: 4.2 (13 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-14

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.