Hallonmuffins
Hallonmuffins är enkelt att baka och supergott till vardags, fest eller utflykt.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Rör ihop smöret och sockret med en elvisp i en bunke. Vispa i ägget och crème fraiche.
- Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret i en bunke och rör till en jämn smet.
- Fördela smeten i 16 muffinsformar av papper eller i en smord muffinsbricka för 12 stora muffins. Du kan också använda 12 större amerikanska muffinsformar. Då får du dubbla tiden i ugnen.
- Fördela och tryck ner hallon i mitten av smeten i formarna. Förslag är 1-2 tsk tinade frysta avrunna hallon eller 2-3 färska hallon i varje muffins.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter.
Tips
- Du kan ta färska hallon och trycka ner i muffinssmeten, mosa till med lite socker eller ha hallonsylt i muffinsen.
- Muffinsen kan garneras med frosting likt cupcakes om man vill när de svalnat.
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal