Hallonmuffins
Introduktion och förberedelse för att baka
Muffins med hallon är enkelt och supergott till vardags, fest eller utflykt.
Du kan ta färska hallon och trycka ner i muffinssmeten, mosa till med lite socker eller ha hallonsylt i muffinsen.
Muffinsen kan garneras med frosting likt cupcakes om man vill när de svalnat.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Rör ihop smöret och sockret med en elvisp i en bunke. Rör i ägget och crème fraichen.
- Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smeten.
- Fördela smeten i 16 muffinsformar av papper eller i en smord muffinsbricka för 12 stora muffins. Du kan också använda 12 större amerikanska muffinsformar. Då får du dubbla tiden i ugnen.
- Fördela och tryck ner hallon i smeten i formarna.
- Grädda hallonmuffinsarna i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal