Hallonmuffins

Introduktion och förberedelse för att baka

Muffins med hallon är enkelt och supergott till vardags, fest eller utflykt.

Du kan ta färska hallon och trycka ner i muffinssmeten, mosa till med lite socker eller ha hallonsylt i muffinsen.

Muffinsen kan garneras med frosting likt cupcakes om man vill när de svalnat.

12-16 st hallonmuffins

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mosade avrunna frysta hallon i varje muffins eller 2 färska hallon i varje muffins

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop smöret och sockret med en elvisp i en bunke. Rör i ägget och crème fraichen.
  3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smeten.
  4. Fördela smeten i 16 muffinsformar av papper eller i en smord muffinsbricka för 12 muffins. Du kan också använda större amerikanska muffinsformar. Då får du dubbla tiden i ugnen.
  5. Fördela och tryck ner hallon i smeten i formarna.
  6. Grädda hallonmuffinsarna i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter.
E-mail
Medel: 4 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.