Bananmuffins
Introduktion och förberedelse för att baka
Hembakta bananmuffins eller cupcakes med banan i smeten är gott och enkelt. Lite kanel är också gott i.
Du kan också använda receptet som grundsmet och smaksätta muffinssmeten som du vill till kakaomuffins, chokladmuffins, blåbärsmuffins, muffins med chokladbitar.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet.
- Tillsätt skivad eller grovt mosad banan.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Grädda bananmuffinsen i 25-30 minuter.
- Gör under tiden frosting om du gillar det. Blanda mjukos, socker och citron- eller limejuice i en bunke. Med frosting kan muffinsen kallas för cupcakes.
- Stryk på frosting med en slickepott på bananmuffinsen när de svalnat.
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal