Bananmuffins

Introduktion och förberedelse

Hembakta bananmuffins med banan i smeten är gott och enkelt.

Serveringsförslag

Goda till fika, fest, vardags och utflykt.

Varianter

  • Gillar du frosting kan du toppa med det och då kan de kallas banancupcakes.
  • Gillar du kanel kan du tillsätta 1 tsk i smeten.

Tips

Muffinsen kan frysas in.

12 bananmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 12 muffinsformar i papper eller en muffinspanna
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 gram mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg, M
  • 2 dl mjölk 3%
  • 2 mogna bananer
  • FROSTING: 150 gram naturlig färskost ex. Philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citron eller limejuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175º C vanlig ugn.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet.
  4. Tillsätt skivad eller grovt mosad banan.
  5. Fördela smeten i muffinsformar eller en smord muffinspanna.
  6. Grädda bananmuffinsen i 25-30 minuter i mitten av ugnen.
  7. FROSTING: Blanda färskost, socker och citron- eller limejuice i en bunke. Med frosting kan muffinsen kallas för cupcakes.
  8. Stryk på frosting med en slickepott eller spritsa på när de svalnat.
E-mail
Medel: 4.2 (35 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-24