Bananmuffins

Hembakta muffins eller cupcakes med banan i smeten är gott och enkelt. Lite kanel är också gott i.
Du kan också använda receptet som grundsmet och smaksätta muffinssmeten som du vill till kakaomuffins, chokladmuffins, blåbärsmuffins, muffins med chokladbitar.

16 bananmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 bananer
  • Muffinsglasyr eller frosting: 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citron eller limejuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet.
  4. Tillsätt skivad eller grovt mosad banan.
  5. Fördela smeten i muffinsformar.
  6. Grädda bananmuffinsen i 25-30 minuter.
  7. Gör under tiden frosting om du gillar det. Blanda mjukos, socker och citron- eller limejuice i en bunke. Med frosting kan muffinsen kallas för cupcakes.
  8. Stryk på frosting med en slickepott på bananmuffinsen när de svalnat.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer