Bananmuffins

Introduktion och förberedelse för att baka

Hembakta bananmuffins eller cupcakes med banan i smeten är gott och enkelt. Lite kanel är också gott i.

Du kan också använda receptet som grundsmet och smaksätta muffinssmeten som du vill till kakaomuffins, chokladmuffins, blåbärsmuffins, muffins med chokladbitar.

16 bananmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg, medelstora
  • 2 dl mjölk
  • 2 bananer
  • Muffinsglasyr eller frosting: 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citron eller limejuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet.
  4. Tillsätt skivad eller grovt mosad banan.
  5. Fördela smeten i muffinsformar.
  6. Grädda bananmuffinsen i 25-30 minuter.
  7. Gör under tiden frosting om du gillar det. Blanda mjukos, socker och citron- eller limejuice i en bunke. Med frosting kan muffinsen kallas för cupcakes.
  8. Stryk på frosting med en slickepott på bananmuffinsen när de svalnat.
E-mail
Medel: 4.4 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.