Chokladfrosting med färskost
En frosting med choklad och färskost som Philadelphia, smör, socker, vanilj och en skvätt kaffe (valfritt). God som topping eller glasyr.
Tillagning
- Blanda först kakao, vaniljsocker och florsocker i en bunke.
- Tillsätt mjukt smör samt färskost och kaffe. Rör eller vispa till en jämn frosting.
Passar till:
- Muffins
- Cupcakes
- Mjuk pepparkaka
- Sockerkaka
- Zucchinikaka
- Rödbetskaka
- Morotskaka
- Eller bred ut som fyllning i tårtor eller rulltårta.
Varianter:
Du kan byta kakao mot ca 50 gram 70% choklad eller så mycket du tycker är lagom. Dela chokladen i bitar och smält i vattenbad eller mikro. Tillsätt lite i taget under vispning på slutet - efter du vispat ihop socker, smör och färskost.
Andra goda varianter är chokladglasyr eller frosting med vit choklad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal