Chokladfrosting med färskost

Introduktion och förberedelse för tillagning

En frosting med choklad och färskost som Philadelphia, smör, socker, vanilj och en skvätt kaffe (valfritt). God som topping eller glasyr.

Passar till:

Varianter:

Du kan byta kakao mot ca 50 gram 70% choklad eller så mycket du tycker är lagom. Dela chokladen i bitar och smält i vattenbad eller mikro. Tillsätt lite i taget under vispning på slutet - efter du vispat ihop socker, smör och färskost.

Andra goda varianter är chokladglasyr eller frosting med vit choklad.

1 sats frosting till en tårta eller omgång muffins, ca 6 dl

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 60 gram mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 100 gram färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 msk kaffe eller 1/2 tsk kaffepulver (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda först kakao, vaniljsocker och florsocker i en bunke.
  2. Tillsätt mjukt smör samt färskost och kaffe. Rör eller vispa till en jämn frosting.
E-mail
Medel: 4.5 (18 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.