Chokladfrosting med färskost

Introduktion och förberedelse

En frosting med choklad och färskost som Philadelphia, smör, socker, vanilj och en skvätt kaffe (valfritt). God som topping eller glasyr.

Passar till:

Varianter:

Du kan byta kakao mot ca 50 gram 70% choklad eller så mycket du tycker är lagom. Dela chokladen i bitar och smält i vattenbad eller mikro. Tillsätt lite i taget under vispning på slutet - efter du vispat ihop socker, smör och färskost.

Andra goda varianter är chokladglasyr eller frosting med vit choklad.

1 sats frosting till en tårta eller omgång muffins, ca 6 dl

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 60 gram mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 100 gram färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 msk kaffe eller 1/2 tsk kaffepulver (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda först kakao, vaniljsocker och florsocker i en bunke.
  2. Tillsätt mjukt smör samt färskost och kaffe. Rör eller vispa till en jämn frosting.
E-mail
Medel: 4.4 (22 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.