Zucchinikaka kaka med zucchini squash

Zucchinikaka eller kaka med zuchini. En söt supergod kaka och variant av morotskaka. Perfekt att göra om du har zucchini eller squash i trädgården.
Toppa gärna kakan med glasyr av florsocker och philadelphiaost (färskost) spätt med lite vatten.

12 bitar zucchinikaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 250 gram socker
  • 350 gram vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram hackade valnötter
  • 400 gram riven och avrunnen zucchini
  • 3 ägg
  • 2 dl majsolja
  • Glasyr: 1 pkt färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja, ägg, riven zucchini och rör samman.
  3. Smörj en form med lite olja, häll i smeten och grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen. Akta så det inte bränns - om den börjar så bränd ut så lägg över lite folie.
  4. Känn med en baksticka så att den kakan är klar.
  5. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Gör glasyren: Blanda färskosten med sockret samt spä med lite vatten till bredbar konsistens.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer