Zucchinikaka
Zucchinikaka med frosting är en variant på morotskaka fast bakad med zucchini istället för morötter.
Blir saftig och god med riven zucchini, lite valnötter och kanel i smeten.
Precis som med morotskaka så toppar man zucchinikakan med en god söt frosting av florsocker och Philadelphia eller annan färskost.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Skölj och riv zucchinin grovt på rivjärn eller i matberedare. Lägg i ett durkslag och tryck ut den mesta vätskan.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja, ägg, riven zucchini och rör samman.
- Smörj en form med lite olja, häll i smeten och grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen. Akta så det inte bränns - om den börjar så bränd ut så lägg över lite folie.
- Känn med en baksticka så att den kakan är klar.
- Ta ut zucchinikakan och låt den svalna.
- GLASYR: Blanda färskosten med sockret samt spä med någon msk vatten i taget till bredbar konsistens.
Tips
Perfekt att baka om du har mycket zucchini eller squash i trädgården eller hittar billig zucchini affären.
Varianter
Kakan kan även garneras med finrivet citronskal, lime eller apelsinskal; rostad kokos, halvor av valnötter eller riven vit choklad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 322 kcal