Zucchinikaka

Introduktion och förberedelse

Zucchinikaka med frosting är en variant på morotskaka fast bakad med zucchini istället för morötter.

Blir saftig och god med riven zucchini, lite valnötter och kanel i smeten.

Precis som med morotskaka så toppar man zucchinikakan med en god söt frosting av florsocker och Philadelphia eller annan färskost.

Tips

Perfekt att baka om du har mycket zucchini eller squash i trädgården eller hittar billig zucchini affären.

Varianter

Kakan kan även garneras med finrivet citronskal, lime eller apelsinskal; rostad kokos, halvor av valnötter eller riven vit choklad.

12 bitar zucchinikaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 250 gram socker
  • 350 gram vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram hackade valnötter
  • 400 gram riven och avrunnen zucchini
  • 3 ägg
  • 2 dl majsolja
  • GLASYR: 1 pkt färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Skölj och riv zucchinin grovt på rivjärn eller i matberedare. Lägg i ett durkslag och tryck ut den mesta vätskan.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja, ägg, riven zucchini och rör samman.
  4. Smörj en form med lite olja, häll i smeten och grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen. Akta så det inte bränns - om den börjar så bränd ut så lägg över lite folie.
  5. Känn med en baksticka så att den kakan är klar.
  6. Ta ut zucchinikakan och låt den svalna.
  7. GLASYR: Blanda färskosten med sockret samt spä med någon msk vatten i taget till bredbar konsistens.
E-mail
Medel: 4.1 (75 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 322 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-06