Crème fraiche med tomat och saffran
En crème fraichesås med tomat och saffran. Lättlagat, lyxigt samt färgglatt som kall sås till fisk och skaldjur med mera.
Tillagning
- Blanda crème fraiche med tomatsås, saffran, vinäger, cayenne, peppar, salt och honung i en bunke.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt stå minst en halvtimme för saffranen att ge smak.
- Såsen är klar att servera. Låt gärna stå i kylen några timmar eller över natten att få rundare smak av saffran.
Serveringsförslag
- God som kall sås till grillat fisk som lax eller grönsaker; räkor, skaldjur, kräftor och till paj samt som salladsdressing ex. till räksallad.
Varianter
- Du kan även göra egen tomatsås, skalade hackade färska tomater eller bara ta krossade tomater.
- Cayennepulver kan bytas mot sriracha, något krm chiliflakes eller annat chilipulver.
- Honung kan bytas mot socker.
- Vit vinäger kan bytas mot röd vinäger, äppelcidervinäger eller färskpressad citron.
- Gillar du vitlök kan du ta i 1/4 pressad klyfta vitlök i såsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 97 kcal