Crème fraiche med tomat och saffran

Introduktion och förberedelse

En crème fraichesås med tomat och saffran. Lättlagat, lyxigt samt färgglatt som kall sås till fisk och skaldjur med mera.

Serveringsförslag

Varianter

  • Du kan även göra egen tomatsås, skalade hackade färska tomater eller bara ta krossade tomater.
  • Cayennepulver kan bytas mot sriracha, något krm chiliflakes eller annat chilipulver.
  • Honung kan bytas mot socker.
  • Vit vinäger kan bytas mot röd vinäger, äppelcidervinäger eller färskpressad citron.
  • Gillar du vitlök kan du ta i 1/4 pressad klyfta vitlök i såsen.

4 portioner crème fraiche tomat och saffran, 2 dl

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche naturell 35%
  • 4 msk tomatsås
  • 1/4 paket saffran
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Blanda crème fraiche med tomatsås, saffran, vinäger, cayenne, peppar, salt och honung i en bunke.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt stå minst en halvtimme för saffranen att ge smak.
  4. Såsen är klar att servera. Låt gärna stå i kylen några timmar eller över natten att få rundare smak av saffran.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 97 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-03-02

Tillbehör och liknande recept: