Creme fraiche sås till fisk

Introduktion och förberedelse

En dillssås med citron. Genialiskt enkel, snabblagad och god sås till varmrökt lax, grillad lax, fisk eller liknande.

Här med färdighackad fryst dill som gör att såsen blir mycket enkel och snabb att röra ihop. Färsk dill går givetvis utmärkt - räkna runt 1 dl hackad färsk dill till 4 dl creme fraiche.

Om du vill kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen om du vill det.

4 portioner creme fraiche sås till fisk

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 dl creme fraiche naturell
  • 35 gram fryst dill
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Blanda creme fraiche i en skål med dill samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
E-mail
Medel: 3.3 (31 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer