Creme fraiche sås till fisk

En dillssås med citron. Genialiskt enkel, snabblagad och god sås till varmrökt lax, grillad lax, fisk eller liknande.

Här med färdighackad fryst dill som gör att såsen blir mycket enkel och snabb att röra ihop. Färsk dill går givetvis utmärkt - räkna runt 1 dl hackad färsk dill till 4 dl creme fraiche.

Om du vill kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen om du vill det.

4 portioner creme fraiche sås till fisk

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 dl creme fraiche naturell
  • 35 gram fryst dill
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Blanda creme fraiche i en skål med dill samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
E-mail
Medel: 3.4 (23 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.