Laxgryta med potatis
Laxgryta med potatis, morot, purjolök och grädde.
Gott och enkelt med laxfilé i kuber.
Välj helst MSC eller Kravmärkt lax.
Tillagning
- Skala morot och potatis.
- Skär i tärningar ca 2x2 cm stora.
- Koka morot och potatis i en gryta i vattnet med fiskbuljongtärningen i 10 minuter.
- Tärna laxen i 2x2 cm stora bitar.
- Skär till fyra klyftor citron till servering.
- Skölj och strimla purjolöken.
- Tillsätt purjolöken och koka i fem minuter till.
- Slå i grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Lägg i laxen och låt koka upp.
- Servera laxgrytan med citronklyftan.
Varianter
- Istället för grädde kan du ta kokbar crème fraiche.
- Laxen kan bytas mot annan fisk i kuber eller köpa fryst tärnad lax och torsk som finns blandat på påse.
- Även räkor är gott att blanda i och koka upp på slutet.
Uppskattat näringsvärde per portion: 643 kcal