Crème fraiche-sås med lime

Crème fraiche-sås med lime och färskost. En kall sås som bara är att röra ihop. Passar till det mesta. Förutom pressad lime är såsen smaksatt med honung och lite salt.
Färskosten gör att såsen blir lite fastare i konsistensen men kan uteslutas och ersättas med mer crème fraiche.
Du kan ha finrivet skal av limefrukten eller bara limesaft.
Gott i är också någon msk riven pepparrot.

4 portioner crème fraiche-sås med lime

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 3 dl créme fraiche naturell
  • 1 dl färskost naturell
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk finriven pepparrot (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj limefrukten.
  2. Riv ev. en skalet fint och lägg i en skål.
  3. Dela limefrukten, sätt i en gaffel i fruktköttet och pressa ur saften i skålen.
  4. Blanda i créme fraiche, färskost, honung, salt och peppar.
  5. Smaksätt ev. med riven pepparrot.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer