Crème fraiche-sås med lime

Crème fraiche-sås med lime och färskost. En kall sås som bara är att röra ihop. Passar till det mesta. Förutom pressad lime är såsen smaksatt med honung och lite salt.

Färskosten gör att såsen blir lite fastare i konsistensen men kan uteslutas och ersättas med mer crème fraiche.

Du kan ha finrivet skal av limefrukten eller bara limesaft.

Gott i är också någon msk riven pepparrot.

4 portioner crème fraiche-sås med lime

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 3 dl créme fraiche naturell
  • 1 dl färskost naturell
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk finriven pepparrot (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj limefrukten.
  2. Riv ev. en skalet fint och lägg i en skål.
  3. Dela limefrukten, sätt i en gaffel i fruktköttet och pressa ur saften i skålen.
  4. Blanda i créme fraiche, färskost, honung, salt och peppar.
  5. Smaksätt ev. med riven pepparrot.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer