Crème fraiche-sås med lime

Introduktion och förberedelse

Crème fraiche-sås med lime och färskost. En kall sås som bara är att röra ihop. Passar till det mesta. Förutom pressad lime är såsen smaksatt med honung och lite salt.

Färskosten gör att såsen blir lite fastare i konsistensen men kan uteslutas och ersättas med mer crème fraiche.

Du kan ha finrivet skal av limefrukten eller bara limesaft.

Gott i är också någon msk riven pepparrot.

4 portioner crème fraiche-sås med lime

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 3 dl créme fraiche naturell
  • 1 dl färskost naturell
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk finriven pepparrot (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj limefrukten.
  2. Riv ev. en skalet fint och lägg i en skål.
  3. Dela limefrukten, sätt i en gaffel i fruktköttet och pressa ur saften i skålen.
  4. Blanda i créme fraiche, färskost, honung, salt och peppar.
  5. Smaksätt ev. med riven pepparrot.
E-mail
Medel: 3.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer