Ansans sockerkaka

En god sockerkaka som blir speciellt bra då man vispar ägg och socker först sedan tillsätter smält smör och sist mjöl. Du kan smaksätta sockerkakan med 2 msk kanel.

1 sockerkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker tills socker löst sig någorlunda.
  3. Smält smör i mikron, det ska vara liter varmare än fingervarmt.
  4. Tillsätt smöret droppvis till äggen under vispning (använd elvisp eller matberedare).
  5. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.
  6. Blanda till en smet och häll i en bröad sockerkaksform.
  7. Baka i cirka 25 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer