Ansans sockerkaka

Introduktion och förberedelse

En god enkel sockerkaka som blir speciellt bra då man vispar ägg och socker först sedan tillsätter smält smör och sist mjöl.

Varianter

  • Du kan smaksätta sockerkakan med 2 msk kanel. 
  • 1 tsk stött kardemumma eller rivet citronskal passar också i kakan. 

1 sockerkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Vispa ägg och socker tills socker löst sig någorlunda.
  3. Smält smör i mikron, det ska vara liter varmare än fingervarmt.
  4. Tillsätt smöret droppvis till äggen under vispning (använd elvisp eller matberedare).
  5. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.
  6. Blanda till en smet och häll i en bröad sockerkaksform.
  7. Baka i cirka 25 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna något i formen. Stjälp sedan ur formen och låt svalna på galler.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 137 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-14