Ansans sockerkaka

En god sockerkaka som blir speciellt bra då man vispar ägg och socker först sedan tillsätter smält smör och sist mjöl. Du kan smaksätta sockerkakan med 2 msk kanel.

1 sockerkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker tills socker löst sig någorlunda.
  3. Smält smör i mikron, det ska vara liter varmare än fingervarmt.
  4. Tillsätt smöret droppvis till äggen under vispning (använd elvisp eller matberedare).
  5. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.
  6. Blanda till en smet och häll i en bröad sockerkaksform.
  7. Baka i cirka 25 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du tips på hemgjord glögg, tilltugg och bästa köpeglöggen.

Läs mer

Tips på julöl 2017

Vid juletid hamnar vinet under granen. På julbordet står istället julöl, snaps och i vissa fall mumma. Här hittar du tips på årets utbud och smaktyper. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer