Ansans sockerkaka

En god sockerkaka som blir speciellt bra då man vispar ägg och socker först sedan tillsätter smält smör och sist mjöl. Du kan smaksätta sockerkakan med 2 msk kanel.

1 sockerkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker tills socker löst sig någorlunda.
  3. Smält smör i mikron, det ska vara liter varmare än fingervarmt.
  4. Tillsätt smöret droppvis till äggen under vispning (använd elvisp eller matberedare).
  5. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.
  6. Blanda till en smet och häll i en bröad sockerkaksform.
  7. Baka i cirka 25 minuter.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer