Ansans sockerkaka

Introduktion och förberedelse

En god sockerkaka som blir speciellt bra då man vispar ägg och socker först sedan tillsätter smält smör och sist mjöl. Du kan smaksätta sockerkakan med 2 msk kanel.

1 sockerkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker tills socker löst sig någorlunda.
  3. Smält smör i mikron, det ska vara liter varmare än fingervarmt.
  4. Tillsätt smöret droppvis till äggen under vispning (använd elvisp eller matberedare).
  5. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.
  6. Blanda till en smet och häll i en bröad sockerkaksform.
  7. Baka i cirka 25 minuter.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 137 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.