Kokostosca
Kokostosca är en variant på toscasmet med riven kokos istället för mandel eller nötter.
Blir ett knäckigt och segt kokostoscatäcke.
Tillagning
- Blanda sirap, socker, grädde och smör i en kastrull.
- Värm, rör och smält ihop samt låt koka på låg värme i 5 minuter.
- Tillsätt kokos och koka i en minut till.
- Hit kan du förbereda kokostoscan och ha i kylen.
- ANVÄNDNING: Sätt på ugnen på 225 grader vanlig ugn.
- Fördela kokostoscan över valfri kaka i ett jämnt lager.
- Sätt in i övre delen av ugnen och grädda i ca 10 minuter tills kokostäcket fått en ljus brun färg.
- Ta ut och låt kakan svalna.
Användning
- Toppa kakor och bakverk med kokostoscan och grädda till fin färg.
- Passar blanda annat till kladdkaka, toscakaka, toscamuffins eller liknande bakverk.
- Jag hade kokostoscan som topping till kladdiga chokladrutor.
Tips
- Receptet nedan räcker till en ugnsform på ca 25x35 cm.
- Du kan dubbla receptet till en långpanna.
Varianter
- Istället för kokosflingor eller riven kokos kan du ta skållad och hackad mandel eller hasselnötter. Eller blanda. Eller göra klassisk toscasmet.
- Kokostoscan kan även smaksättas med 1 tsk mald ingefära.
Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal