Kokostosca

Kokostosca är en variant på toscasmet med riven kokos istället för mandel eller nötter.

Blir ett knäckigt och segt kokostoscatäcke.

5 dl kokostosca till ca 25 rutor eller bitar kaka, en kaka på ca 25x35 cm

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 dl kokosflingor, riven kokos
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 100 gram smör eller margarin

Tillagning

  1. Blanda sirap, socker, grädde och smör i en kastrull.
  2. Värm, rör och smält ihop samt låt koka på låg värme i 5 minuter.
  3. Tillsätt kokos och koka i en minut till.
  4. Hit kan du förbereda kokostoscan och ha i kylen.
  5. ANVÄNDNING: Sätt på ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  6. Fördela kokostoscan över valfri kaka i ett jämnt lager.
  7. Sätt in i övre delen av ugnen och grädda i ca 10 minuter tills kokostäcket fått en ljus brun färg.
  8. Ta ut och låt kakan svalna.
Ingredienser till kokostoscan: sirap, grädde, smör, socker och riven kokos.
Ingredienser till kokostoscan: sirap, grädde, smör, socker och riven kokos.
Kokostoscan kokas ihop i en kastrull.
Kokostoscan kokas ihop i en kastrull. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
Kokostoscan används sedan som täcke till kakor och bakverk. Häll över toscasmeten och grädda i ca 10 minuter till fin färg.
Kokostoscan används sedan som täcke till kakor och bakverk. Häll över toscasmeten och grädda i ca 10 minuter till fin färg.
Jag hade kokostoscan som topping till kladdiga chokladrutor.
Jag hade kokostoscan som topping till kladdiga chokladrutor.

Användning

Tips

  • Receptet nedan räcker till en ugnsform på ca 25x35 cm.
  • Du kan dubbla receptet till en långpanna.

Varianter

  • Istället för kokosflingor eller riven kokos kan du ta skållad och hackad mandel eller hasselnötter. Eller blanda. Eller göra klassisk toscasmet.
  • Kokostoscan kan även smaksättas med 1 tsk mald ingefära.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-03-22

Tillbehör och liknande: