Kokostosca

Kokostosca är en variant på toscasmet med riven kokos istället för mandel eller nötter.

Blir ett knäckigt och segt kokostoscatäcke.

5 dl kokostosca till ca 25 rutor eller bitar kaka, en kaka på ca 25x35 cm

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 dl kokosflingor, riven kokos
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 100 gram smör eller margarin

Tillagning

  1. Blanda sirap, socker, grädde och smör i en kastrull.
  2. Värm, rör och smält ihop samt låt koka på låg värme i 5 minuter.
  3. Tillsätt kokos och koka i en minut till.
  4. Hit kan du förbereda kokostoscan och ha i kylen.
  5. ANVÄNDNING: Sätt på ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  6. Fördela kokostoscan över valfri kaka i ett jämnt lager.
  7. Sätt in i övre delen av ugnen och grädda i ca 10 minuter tills kokostäcket fått en ljus brun färg.
  8. Ta ut och låt kakan svalna.
Ingredienser till kokostoscan: sirap, grädde, smör, socker och riven kokos.
Ingredienser till kokostoscan: sirap, grädde, smör, socker och riven kokos.
Kokostoscan kokas ihop i en kastrull.
Kokostoscan kokas ihop i en kastrull. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
Kokostoscan används sedan som täcke till kakor och bakverk. Häll över toscasmeten och grädda i ca 10 minuter till fin färg.
Kokostoscan används sedan som täcke till kakor och bakverk. Häll över toscasmeten och grädda i ca 10 minuter till fin färg.
Jag hade kokostoscan som topping till kladdiga chokladrutor.
Jag hade kokostoscan som topping till kladdiga chokladrutor.

Användning

Tips

  • Receptet nedan räcker till en ugnsform på ca 25x35 cm.
  • Du kan dubbla receptet till en långpanna.

Varianter

  • Istället för kokosflingor eller riven kokos kan du ta skållad och hackad mandel eller hasselnötter. Eller blanda. Eller göra klassisk toscasmet.
  • Kokostoscan kan även smaksättas med 1 tsk mald ingefära.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-03-22

Plocka nässlor

Plocka nässlor och laga soppa, paj, pasta eller förväll och spara till annat tillfälle.

Läs mer

Recept

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer

Tillbehör och liknande: