AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Skrämmande goda recept till Halloween. Pumpapaj, pumpasoppa, kalkon och mycket mer.

Bjud på...
Sök
Android

Recept, meny och mat till Nyårsafton, Nyårsfest

Nyårsmiddag
Tips och recept på hur du lyckas med Nyårsmiddagen. Förslag på tilltugg, förrätter, huvudrätter och desserter samt vintips.

Här hittar du förslag till recept, meny och mat till Nyårsafton och nyårsfesten.

Enkelt och klassiskt men lyxigt till Nyårsafton. Klassiker och lite moderna varianter till nyårsmiddagen. Flera recept som kan förberedas i god tid. Nyårsfesten kan du starta med en fördrink - lämpligt är såklart Champagne eller annat mousserande vin. För att stilla den omedelbara hungern kan du göra ett eller flera tilltugg. Här hittar du lyxiga såväl som enklare förslag. Bland annat klassikern med tunnbrödsrullar. Dessa är smidiga att göra i förväg och förvara i kylen och sedan skära upp till små snurror strax innan servering.

Till nyår åker klassiker och lite mer exklusiva rätter fram. Förrätter som hummersoppa eller kokt hummer, toast Skagen eller löjromstoast eller en sallad med räkspett passar utmärkt. Soppa är smidigt om du bjuder många. Som alternativ till hummersoppa kan du göra en vit bönsoppa smaksatt med tryffelolja och serverad med grillade pilgrimsmusslor på spett. Till hummersoppan passar det att baka ett eget gott bröd till ex. tjockare grisinis. Detta kan du baka dagen innan och värma så känns det som nybakt.



Som huvudrätt kan du laga fiskspett med lax och pilgrimsmusslor samt hummersås (laga då inte hummer till förrätten) eller klassisk oxfilé med kantarellsås samt potatistimbal. Lite annorlunda men mycket gott är stekt ankbröst med grönpepparsås. Kul att bjuda på då det är lite ovanligt.
Vidare förslag är ett paket med fisk samt sås och rotfrukter till. Andra köttalternativ på nyårsmenyn är ugnsstekt valfri filé med portvinssås. Servera med rotfruktsgratäng, hasselbackspotatis eller rostade rotfrukter. Sen är det bara att värma precis som ni köpt catering.
Vegetarianer hälsas också välkomna med ett vackert filoknyte fyllt av svamp och broccoli som kan serveras med samma tillbehör som till kött eller fisk.

Som dessert är glassbomb en klassisker till nyår. Fint med tomtebloss. Fryst vaniljsås kan man väl inte servera. Jodå, den blir en utmärkt parfait. Enkelt och gott är det i alla fall. Vidare kan man återuppliva den gamla goda marängsvissen. Här en Sviss de Lux.

Väl inne på det nya året kan du bjuda på lite nattamat och hälsa magen gott nytt med en pirog fylld med mozzarellaost, soltorkad tomat och chili.

Tilltugg och aptitretare till nyårsafton
Välj något eller några tilltugg att bjuda på till välkomstdrink av champagne eller mousserande vin. Vidare förslag är: vitt torrt vin; Campari, soda, is; Martini bianco, soda, is; vitt vin, soda och is; torr kyld Sherry (Fino eller Manzanilla).

Tunnbrödsrullar med lax och pepparrot
Tunnbrödsrullar med lax och pepparrot är goda och enkla som tilltugg och snittar. Kan förberedas i god tid och förvaras inslagna i gladpack i kylen.

Rensteksrullar med färskost
Mjuka tunnbröd fyllda med renstek och färskost.

Melonkuber med parmaskinka
Melon med parmaskinka, lufttorkad skinka eller Prosciutto - lindade melonbitar.
Sälta från lufttorkad skinka och sötman från melon blir mycket gott.

Grissinis med parmaskinka
Grissini är Italienska smala bröd. Det går bra med lufttorkad skinka från Sverige också. Gott som välkomsttilltugg. Du kan köpa färdiga grissinis eller baka egna grissinis som blir mycket goda.

Löjromssnittar på tunnbröd
God löjrom på creme fraiche och rostat tunnbröd. Du kan såklart ta annat bröd också som vitt rostbröd utan kanter, ostkex eller valfritt.

Räksnittar på tunnbröd
Goda räkor på creme fraiche och rostat tunnbröd. Du kan såklart ta annat bröd också som vitt rostbröd utan kanter, ostkex eller valfritt.



Enklare varianter:

Champagne
Champagne är nästan ett måste på nyårsfesten. Mitt tips är Bolinger för runt 380 kr. Det finns också många prisvärda mousserande viner från Australien, Italien och Spanien som passar bra till nyårsskålen ex. Rotari för hundralappen.

Crostinis
Snett skurna baguetter rostas med olika pålägg. Finns färdiga crostinis samt röror att köpa. Färdig pesto är ex. enkelt och gott. Man kan också göra sin egen blandning med mixern. Du kan också rosta egna brödskivor du penslat med olivolja. Här är lite förslag: 2 baguetter räcker till cirka 24 snittar. Förslag på pålägg:
2 dl soltorkade tomater i olja mixas med 1 dl pinjenötter eller solrosfrön.
Rosta en kålrot i bitar, mixa den med 1 dl fetaost, smaksätt med salt och peppar.
2 dl urkärnade oliver mixas med 1 dl olivolja, 1 pressad klyfta vitlök samt eventuellt sardeller efter smak.
En aubergine, rostad i halvor, gröps ur och mixas med pressad vitlök, olivolja, salt och peppar.
Cirka 8 marinerade små kronärstskockor mixas med några msk olivolja, 1 dl fetaost och smaksätts med salt och peppar.
Bred röror på bröden och servera på bricka.

Småplock från medelhavet
Duka upp något eller några av följande: prosciutto-lindade melonbitar; hel kapris; marinerad vitlök, marinerad kronärtskocka, färskost, oliver; någon god hårdost i bitar.

Rostade mandlar eller andra nötter
En skål nötter (de blir som färska)
2 pkt mandlar, cirka 3 dl eller nötter efter tycke
0,5 tsk salt, cirka
Koka upp nötterna i vatten. Häll av och låt de torka. Hetta upp en wok, kastrull, teflonpanna eller långpanna och rosta dem hastigt på hög värme några minuter. Tillsätt salt efter smak. Servera. 

Fler förslag på tilltugg och aptitretare hittar du här >>


Toast Skagen
Toast Skagen är en klassiker som de flesta gillar.

Förrätter till nyårsafton

Toast Skagen
En klassiker som alla gillar. Pilla gärna egna räkor och smörstek bröden.

Löjromstoast
Löjrom är numer riktigt lyxigt. Gott med smörstekt bröd, rödlök, citron och creme fraiche.


Gratinerad hummer
Hummer kan du gratinera fylld med en hummerstuvning och servera med nybakt bröd eller rostbröd och lite god fin bladsallad och vinägrett. Gratinerad eller grillad hummer är en klassisk förrätt.

Kokt hummer
Hummer är lyxigt och gott till förrätt på nyårsafton. En klassisk rätt som är genialiskt simpelt men lyxigt och gott är kokt hummer med majonnäs, bröd och citron.

Kokt hummer på klassiskt vis
Klassisk kokt hummer med majonnäs, bröd och citron.

Kokt hummer med mangosalsa
En modernare variant på hummer med mangosalsa istället majonnäs.

Hummersoppa
Soppa på hummer är oemotståndligt gott. En förrätt som är lätt att göra till många. Baka gärna tjockare grissinis till som soppbröd.

Vit bönsoppa med pilgrimsmusslor
Soppa på vita bönor smaksatt med tryffelolja och spett med grillade pilgrimsmusslor samt svarta belugalinser. Receptet funkar bra att dubblera om du har många gäster.

Sallad med räkspett och mangosalsa
Sallad med räkor på spett och mangosalsa, rostade pinjenötter samt krutonger. Räksalladen är god till förrätt. Välj ekologiska stora räkor eller ta pilgrimsmusslor istället för räkorna. Du kan ta vilken blandad sallad som du vill ex. av maché, roman, spenat, ruccola, frise, isbergssallad, rossisallad osv. Eller färdigblandad sallad i påse. Vintips till räksalladen är en vit Chardonnay med eller utan ekfatslagring eller ex. ett vitt vin av druvan Viognier.

Sallad med kräftstjärtar, avokado, torkad tomat och basilikaolja.
Garnerad med krispig potatis och örtsallad. Riktigt lyxigt blir det med hummerkött istället för kräftstjärtar. En smörig Chardonnay från Australien, Chile eller Kalifornien passar bra till.
6 portioner
300 gram kräftstjärtar
2 avokado
3 tomater (gärna plommontomater)
Cirka 2 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
2 potatisar av mjölig sort
1/2 huvud ekbladssallad
1/2 huvud grön sallad (valfri sort)
100 gram smör
1 kvist rosmarin
1 citron
Salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 150 grader. Halvera tomater och lägg i en ugnsfast form. Rosta dem i cirka 1 timme med lite olivolja, salt och vitpeppar. Hacka rosmarin grovt. Smält smör med rosmarin i en panna. Ställ åt sidan och låt kräftstjärtar dra i smöret. Mixa en deciliter olja med hälften av basilikabladen. Alternativ hacka mycket fint för hand. Värm en stekpanna. Skala och skär potatis i tunna skivor. Lägg tre skivor som en triangel och stek sex "potatisflarn" i olivolja. Låt svalna på hushållspapper. Skölj och plocka sallad i bitar. Plocka den resterande basilikan. Blanda i en skål. Klyfta och kärna ur citron. Skala, kärna ur och skär avokado i bitar. Pressa citron över. Hit kan du förbereda om du ställer allt kallt och plastat. När det är dags komponerar du bara ihop allt. Lägg tomat underst, dela upp avokado och ringla någon matsked basilikaolja runt. Smält försiktigt smöret med kräftorna så att de går att plocka upp. Smöret kan du spara till annat. Dela upp kräftstjärtar och placera på avokadon. Lägg ett potatisflarn. Dela knyckla ihop örtsallad till bollar (så att de inte ramlar ut över hela tallriken) och placera på flarnet. Pressa över citron och servera. 

Jordärtskockssoppa med räkor, äpple och pepparrot.
Garnerad med oststäng. Servera med mousserande till. Eller valfritt vitt.
6 portioner
10 jordärtsskockor
2 dl grädde
4 dl mjölk
2 dl vatten
2 msk citronsaft
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
200 gram skalade räkor
1 äpple
4 msk riven färsk pepparrot
1 msk hackad färsk dragon
2 msk majonnäs
Skala och koka jordärtsskockorna mjuka (cirka 40 minuter). Mosa dem eller mixa dem försiktigt. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar. Tärna äpple fint, blanda med räkor, pepparrot, färsk dragon och majonnäs. Forma till bollar och slå soppa runt.

Oststäng
6 portioner
0,5 ark smördeg
1 ägg
0,5 dl fint riven stark ost typ parmesan
Pensla smördeg med ägg och tryck fast ost. Skär i stänger och snurra dem. Lägg på bakplåtspapper och grädda på 200 grader tills de fått färg.

Fler förrätter >>

Fiskspett med hummersås
Fiskspett med hummersås och potatistimbal är lyxigt men förhållandevis enkelt att förbereda och lyckas med till många gäster.


Huvudrätter till Nyårsafton.
Här är några förslag på huvudrätter till nyårsafton.

Fiskspett med lax och pilgrimsmusslor
Fiskspett med lax och pilgrimsmusslor samt hummersås, potatistimbal och kokta haricots verts. En festrätt som är lyxig men förhållandevis enkel att laga och förbereda till många. Potatistimbal, hummersås och fiskspett kan du förbereda och ha i kylen. Potatis och sås värmer du bara sedan och fiskspettet grillar du på och eftersteker klart i ugnen. Potatistimbalen är strimlad potatis lagad i timbalform med grädde och god getost typ Chèvre. Istället för getost kan du ta fetaost, fårost, västerbottensost eller färskost. Istället för potatistimbal kan du ha pressad potatis, potatismos, råris eller quinoa. Vintips till är ett vitt torrt vin ex. en ekfatslagrad Chardonnay.

Oxfilé med kantarellsås
Oxfilé är ett säkert kort till nyårsmiddagen. Här med klassisk kantarellsås, parmalindade bönor och potatistimbal.


Oxfilé med kantarellsås
En klassisk festrätt med stekt oxfilé med gräddig sås med kantareller serverat med en timbal bakad med riven potatis smaksatt med getost samt parmalindade gröna bönor. Istället för getost i potatistimbalerna kan du ta riven västerbottensost, smulad fetaost eller riven parmesan. Vintips till är ett fylligt rött vin ex. av Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage eller Shiraz.

Anka med grönpepparsås
Anka med grönpepparsås. Anka är ett trumfkort till nyår. Rosastekt anka är riktigt gott och kul att bjuda på då det inte är så vanligt.


Rosastekt anka med grönpepparsås
Rosastekt anka med god sås smaksatt med grönpeppar. Som tillbehör till ankan passar potatisgratäng, rotfruktsgratäng, potatistimbal, potatisklyftor eller ugnsrostad potatis i skivor. Istället för anka kan du ta fina färska majskycklingbröst. Brysselkål kan du byta ut mot gröna bönor eller broccoli. Vintips till ankan är ett lättare rött vin ex. en Pinot Noir från Nya Zeeland, USA, Bourgogne eller Chile.

Potatistimbal
Strimlad potatis lagad i timbalform med grädde och god getost typ Chèvre. Istället för getost kan du ta fetaost, fårost, västerbottensost eller färskost. Potatistimbalerna passar som festligt potatistillbehör till det mesta som fisk, kött eller kyckling.

Rotfruktsgratäng
Rotfruktsgratäng med potatis, kålrot, rotselleri och persiljerot samt vitlök i grädde och mjölk. Gott till det mesta och vinvänligt.

Fler tillbehör >>


Gös eller lax, hoki eller Alaska Pollok i savoykål med gräslök och romsås på rostad potatis och rotselleri.
Dryckesförslag är ett vitt vin av Sauvignon Blanc från Nya Zeeland, Sydafrika eller Sancerre till. Detta är egentligen ett recept med torsk men det tycker jag man ska undvika nu då den är så hotad. Välj kravmärkt fisk eller MSC-märkt som svensk gös, lax, hoki eller alaska pollok.
6 portioner
6 blad savoykål
6 bitar fisk à cirka 120 gram
1 dl hackad gräslök
1 burk röd rom
2 dl creme fraiche
600 gram potatis
1 rotselleri
0,5 dl olivolja
Salt och vitpeppar Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna potatis och rotselleri grovt. Lägg i en ugnsfast form eller panna. Blanda med olivolja, salt och vitpeppar. Låt gå cirka 45 minuter. Ta ut när de är mjuka.
Koka upp vatten i en kastrull och plocka ut sex stora blad ur savoykålen. Koka dem i 5 minuter eller tills de är mjuka. Skölj kallt. Skär ut den tjocka nedre mittenstammen på bladen. Lägg en fiskbit på varje, salta, peppra och rulla ihop till paket. Hit kan du förbereda om du håller allt kylt och plastat.
Vid  serveringen värmer du fisken i en ugnsform. Tillsätt lite kokande vatten i botten och täck med folie. Låt gå i cirka 45 minuter på 175 grader. Värm potatis och rotselleri. Värm creme fraiche i en panna, tillsätt lite vatten så att konsistensen bli som en sås. Koka den inte. Rör i hackad gräslök och rom. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskpaket på potatis och rotselleri och några skedar sås runt om.


Helstekt filé späckad med färskost och portvinssås.
Den här rätten förbereds dagen innan redo att sättas i ugnen. Här funkar fläskfilé, ytterfilé av lamm, rådjur eller ren. Ox- liksom älgfilé blir också gott. Servera med rotfruktsgratäng, hasselbackspotatis eller rostade rotfrukter. Ett fylligt rött vin exempelvis en Merlot från Chile eller Argentina passar bra till.
6 portioner
Cirka 800 gram putsad filé
2 msk smör
Salt och peppar
100 gram färskost med vitlök
2 schalottenlökar
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl portvin
3 msk ljus soja
3 dl vatten
Skala och hacka lök. Fräs i smör, pudra över mjöl, rör om och späd med portvin, soja och vatten. Låt koka fem minuter. Stek filé runt om i smör. Salta och peppra. Tillsätt sås och låt gå i några minuter. Vänd köttet. Efter några minuter stänger du av plattan och låter allt svalna.
Ta upp kött och skär i sex portionsbitar. Lägg en rejäl klick färskost mellan varje bit och sätt ihop dem tätt i en ugnssäker form och slå såsen runt. Ställ i övertäckt i kyl.
När det är dags värmer du bara köttet på 175 grader i cirka 30 minuter beroende på önskad stekgrad.

Vegetariskt filoknyte med svamp och broccolli
2 portioner
2 blad av filodeg
1 huvud broccoli
4 dl blandad svamp
1 schalottenlök
3 msk margarin
4 msk ostronsås
1 tsk maizena
Salt och vitpeppar
Tina filodeg i kylen dagen innan. Koka broccoli mjuk. Kyl. Skala och hacka lök. Rensa och dela svamp i grova bitar. Fräs lök och svamp i två matskedar margarin. Tillsätt ostronsås. Låt svalna. Blanda med broccoli. Hit kan rätten förberedas. Blanda maizena med någon droppe vatten. Lägg ut ett degblad (cirka 25 x 25 cm) och lägg en hög fyllning på. Vik upp, kladda innerkanter med maizena, vrid svagt runt och kläm ihop till paket. Pensla med lite smält margarin och baka i ugn på 175 grader cirka 25 minuter. Servera samma tillbehör och portvinssås som till filén dock innan den kokat ihop med köttet.

Chokladkaka till nyår
Avsluta nyårsmiddagen med en riktigt smaskig chokladkaka. Smidig att förbereda dagen eller dagar innan till många personer.


Efterrätter till Nyårsafton
Vintips till desserterna är ett sött dessertvin som ex. Trockenbeerenauslese från Österrike eller Tyskland, Sauternes från Frankrike eller Icewein från Canada eller Tyskland. Eller annat sött vin efter tycke ex. Amfora Muscat.

Chokladkaka
En riktigt dekadent och smaskig chokladkaka som är smidig att göra i förväg och till många.

Glassbomb
En festlig dessert med glass i olika lager du sedan sätter ett tomtebloss i och servera som "glassbomb". En klassiker till nyårsfesten men också till annan fest. Här har jag valt att göra glassbomben med vaniljparfait och hemgjord sorbet. Du kan såklart köpa färdig vaniljglass och sorbet som du mjukrör och sedan häller i bunkarna och gör glassbomben.  Har du en glassmaskin så använd den att göra vaniljglass och sorbet.

Hallonparfait
Hallonparfait är en dessert av fryst grädde, socker och hallon. En snabb, god och enkel variant av glass.
Parfait är vispad grädde som fryses med socker och smaksättning som bär ex. mosade hallon.
Andra goda bär till parfait är blåbär, jordgubbar, hjortron osv.

Gräddglass parfait med valnötter
En slags parfait med valnötter, choklad och mandelmassa. Detta är en jättegod glass med mycket smak av valnötter, som även kan bytas ut mod pecannötter.

Hjortronparfait med mylta
Frusen grädde med smak av hjortron serverade med varm mylta (rårörd hjortronsyslt). En god dessert. Parfait är lite som glass.

Enkel parfait på vaniljsås med nyårsblandning

Servera den här genialt enkla parfait med varma bär och ett dessertvin. Förslag är en Sauternes eller annat sött av druvorna Semillon eller Muscat. Fråga efter vin utsatt av botrytis så kallad ädelröta.
6 portioner
2 paket ädelvisp
4 kakor "chocolate chip cookies"
1 paket färgglada cocktailbär
2 dl blandade torkade frukter
3 dl bär (hallon, blåbär eller jordgubbar)
1 dl socker
Hacka torkade frukter grovt. Vispa ädelvisp och vänd i grovt krossade kakor, cocktailbär och torkade frukter. Fyll portionsformar (eventuellt klädda i plast så lossar de lättare) eller en stor form och frys över natten. Värm bär och socker och koka ihop till en bärsås. Hit kan rätten förberedas. Servera parfaiten på tallrik eller från form med varm bärsås. Knäckflarn passar till som garnityr.

Pannacotta
Italiensk Pannacotta med svensk mylta. Supergott med ett sött dessertvin - såväl dyr Sauternes eller billigare Amfora muscat.


Panna cotta
En italiensk dessert gjord av grädde, socker, vanilj och så lite gelatin. Kan göras i god tid innan. Pannacotta är gott med färska bär som hallon, blåbär och jordgubbar. Också gott till är bitar (fileer) av apelsin, lime, citron i grapefrukt i sockerlag smaksatt med kanel, vanilj och stjärnanis. Pannacottan häller du i små glas eller portionsformar för att stelna i kyl eller frys. Sött dessertvin till är en höjdare. Ex. Sauternes eller Beaumes de Venise.

Crème caramel
vaniljpudding med karamell av smält socker i botten. Crème brulée är vaniljpudding med socker på toppen som karameliseras innan servering (brulée). Crème caramel serveras kall. Gör den gärna dagen innan så hinner sockret lösa sig till karamellsås.  Vintips till Crème caramel blir ett sött dessertvin som ex. tyskt Trocken beerenauslese eller franskt Sauternes som Château Grillon. Du kan också göra Crème caramel i en stor form. Då tar den dock längre tid i ugnen ca en halvtimme till.

Crème brulée
Otroligt smaskig fransk Crème brûlé. Servera creme brule med bär som färska hallon, hjortsonsylt eller andra bär. Krusbärssylt, körsbär eller vinbär passar också. Ett sött dessertvin sätter pricken över i - exempelvis en late harvest från Australien, USA eller Canada. Servera gärna med hallon, hjortonsylt eller andra bär. Alternativ är en hallonsorbet eller annan bärsorbet. Förbered gärna Crème brûléen någon dag innan och förvara i kylen tills det är dags att servera (först då karemelliserar du din Crème brûlé).

Klassisk marängsviss
Maränger kan du göra själv (sök recept uppe till höger) eller köpa färdiga. Jag tycker det är gott med glass i min sviss - en del har det inte. Mandel är också tillval. Sen kan man såklart lyxa till sin sviss med riven choklad, kex och andra dekorationer - se marängsviss de lux nedan.

Marängsviss de lux
Ugnsbakad banan i farinsocker, honung och chokladsås, frostad mandel, grädde, vaniljglass och maräng. Garnera med det du tycker om och finns i affären av chokladstänger, strössel,  kulor och cocktailbär. Sauternes eller annat sött av druvorna Semillon eller Muscat passar till. Fråga efter vin utsatt av så kallad "ädelröta".
6 portioner
3 bananer
0,5 dl farinsocker
0,5 dl honung
50 gram mörk blockchoklad
4 msk grädde
1 dl mandelspån
4 msk florsocker
2 dl grädde
200 gram vaniljglass
12 maränger
Sätt ugnen på 200 grader. Skala bananer, dela och vänd i farinsocker. Ugnsstek dem i cirka 20 minuter. Låt svalna. Värm honung, choklad och grädde till sås. Blanda mandel med två matskedar vatten och florsocker. Sprid ut på plåt och rosta i tio minuter eller tills de fått färg. Vänd efter halva tiden. Låt svalna. Hit kan du förbereda. Vid servering värms chokladsåsen tills den är flytande. Lägg upp på tallrik eller ett stort fat. Vispa grädde. Grunda med banan, glass, grädde och maränger. Garnera med mandel och chokladsås samt övrigt efter fantasi. Lite tomtebloss eller sprutande eld kanske.

Alla Receptfavoriter.se dessertrecept hittar du här >>


Till vickning på Nyårsafton
Fram mot natten blir man hungrig om man är uppe länge då kan det vara got med något att tugga på. Värm korv med bröd, gör en potatisgratäng med köttbullar, baka piroger enligt nedan, gör en paj eller valfri enkel rätt.


Pirog med ost, chili och soltorkad tomat

God vickning med mozzarella, chili och soltorkad tomat hälsar det nya året. 
Cirka 20 piroger
25 gram jäst
7 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten
4 msk olivolja
2 dl tomatsås
3 dl riven mozzarella
1 rödlök
1 grön chili (10 cm)
1 dl soltorkade tomater i olja
Värm vatten fingervarmt. Rör ut jäst och tillsätt salt, två matskedar olja samt mjöl. Knåda ihop till en deg och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Blanda ost, strimlad rödlök, finhackad chili och hackade tomater till en fyllning. Dela, kavla ut degen till 0,5 cm tjocklek. Dela upp i rutor. Sprid ut två matskedar tomatsås och tre matskedar fyllning i mittenområdet. Vik in hörnorna och låt jäsa ytterliggare 20 minuter övertäckta på plåt med bakplåtspapper. Baka på 175 grader i 25 - 30 minuter eller tills de har fin färg och är hårda i botten. Låt svalna. Värm lätt till vickningen.

Alla Receptfavoriter.se festrecept hittar du här >>

 

Gilla oss på Facebook