Melon med Parmaskinka

Melon med parmaskinka, lufttorkad skinka eller Prosciutto - lindade melonbitar.
Sälta från lufttorkad skinka och sötman från melon blir mycket gott.
Du kan ta parmaskinka, prosciutto eller annan lufttorkad skinka.
Är skivorna stora kan du köpa hälften så många och halvera dem med en kniv.
Har här räknat tre bitar vardera totalt 16 stycken melonbitar med parmaskinka.

6 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 honungsmelon
  • 18 skivor (beroende på storlek) lufttorkad skinka
  • 18 tandpetare (valfritt)

Tillagning

  1. Kärna ur och dela melonen i 6 klyftor, skär ut melonköttet från varje klyfta och dela i tre bitar.
  2. Linda varje strimla runt en melon bit och sätt ihop med en tandpetare (valfritt). Är skinkbitarna stora kan du lägg skinkan på hög och dela i 2-3 bitar till 18 strimlor.
  3. Servera melon och skinkbitarna på fat.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer