Löjromstoast

Smörstekt bröd med löjrom, crème fraiche, rödlök och citronklyfta. En ljus lageröl eller ett glas vitt torrt vin passar till löjromstoast.

2 portioner löjromstoast

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 msk smör
  • 50 gram löjrom
  • 0,5 rödlök
  • 2 klyftor citron
  • 4 msk créme fraiche

Tillagning

  1. Skär bröd i skivor och skär bort kanten.
  2. Smält smöret i en panna och vänd runt brödet i smöret.
  3. Stek brödet så att det får färg någon minut på varje sida.
  4. Skala och finhacka rödlöken.
  5. Skär ut två klyftor citron.
  6. Lägg upp två tallrikar och fördela löjrom på dem i två högar.
  7. Lägg varsin hög lök.
  8. Lägg varsina två skedar crème fraiche.
  9. Lägg på varsin skiva smörstekt bröd.
  10. Servera.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer