Räksnittar på tunnbröd

Goda räkor på creme fraiche och rostat tunnbröd eller rostbröd. Här har jag räknat tre snittar per portion (totalt 18 stycken) men gör man fler andra varianter av snittar så räcker det kanske med två var.
Du kan såklart ta annat bröd också som tunnbröd, ostkex eller valfri sort.

6 portioner räksnittar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 mjuka tunnbröd
  • 50 gram smör
  • 36 räkor med skal eller skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1 dl plockad färsk dill

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala räkor om du köpt räkor med skal.
  3. Skär bort kanter på brödet och skär bröden i 18 trianglar (3x6 trianglar).
  4. Bred smör på båda sidor.
  5. Rosta dem i ugnen några minuter tills de fått färg.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Lägg upp en tsk crème fraiche på varje triangel.
  8. Toppa med två räkor och en liten dillkvist.
  9. Lägg upp på serveringsfat och servera räksnittarna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer