Räksnittar på tunnbröd

Introduktion och förberedelse

Bjud på goda, knapriga och lyxiga räksnittar av rostat tunnbröd med smör, toppade med crème fraiche och handpillade räkor samt färsk dill vid servering.

Varianter

  • Kan även garneras med en liten fjärdedels skiva citron samt en klick laxrom, kaviar eller löjrom.
  • Istället för mjukt tunnbröd kan du ta ljust surdegsbröd och skär i små trianglar samt rosta likadant eller smörsteka.
  • Eller ta köpta eller göra hemgjorda crostinis.

Portionsberäkning

Här har jag räknat tre snittar per portion (totalt 18 stycken) men gör man fler andra varianter av snittar så räcker det kanske med två var.

Att dricka till

Mousserande vin som Champagne, Cava, Cremant eller liknande passar till som välkomstdrink.

Snittar med handpillade räkor på knaprigt tunnbröd.
Snittar med handpillade räkor på knaprigt tunnbröd, krämig crème fraiche och färsk dill.

6 portioner räksnittar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 mjuka tunnbröd
  • 50 gram smör
  • 36 räkor med skal eller skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1 dl plockad färsk dill

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala räkor om du köpt räkor med skal.
  3. Skär bort kanter på brödet och skär bröden i 18 trianglar (3x6 trianglar).
  4. Bred smör på båda sidor.
  5. Rosta dem i ugnen några minuter tills de fått färg.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Lägg upp en tsk crème fraiche på varje triangel.
  8. Toppa med två räkor och en liten dillkvist.
  9. Lägg upp på serveringsfat och servera räksnittarna.
E-mail
Medel: 4.6 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-10