Toast Skagen

Klassisk Toast Skagen med räkor, majonnäs och dill. Du kan garnera med löjrom om du vill ha en riktigt lyxig toast skagen. Eller ta annan rom.

Vidare kan du ha något salladsblad på toasten. Du kan också ha lite riven pepparrot i räkröran. Istället för majonnäs och crème fraiche kan du ha matyoghurt i Skagenröran. Skala helst egna räkor till toasten. Du kan också ta färdigskalade (billigare) räkor till röran och sedan garnera med några fina stora handskalade räkor.

Vintips är ett vitt torrt vin som Pinot Gris, Chardonnay eller Sauvignon Blanc eller en ljusare IPA eller lageröl. 

2 portioner Toast Skagen

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 dl räkor utan skal, helst handskalade
  • 2 msk hackad rödlök
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 3 vita brödskivor
  • 1 msk smör
  • 2 citronklyftor
  • 2 dillkvistar
  • Salt och nymalen vitpeppar
  • 2 tsk löjrom eller annan rom (valfritt)

Tillagning

  1. Grovhacka räkorna men spara några hela till garnering. Lägg i en skål.
  2. Blanda räkorna med majonnäs och crème fraiche.
  3. Skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
  4. Hacka dill fint och tillsätt den.
  5. Smaka av räkröran med salt och vitpeppar.
  6. Skär upp två skivor bröd och skär bort kanterna.
  7. Stek bröden på varje sida i smör. Dela det tredje i två trianglar.
  8. Lägg upp på tallrik.
  9. Skeda upp räkröran på de smörstekta bröden.
  10. Garnera med några hela räkor, en brödtriangel var, dillkvist och citronklyftor.
  11. Dekorera ev. med löjrom eller rom.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer