Laxrullar med pepparrot

Tunnbrödsrullar med lax och pepparrot är goda som tilltugg och snittar.

tilltugg till 8 personer

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 5 tunnbröd
  • 3 msk smör eller smörgåsmargarin
  • 5 skivor rökt lax
  • 1 bit färsk pepparrot ca 15 cm eller 4 msk pepparrot från tub
  • 1 dl gräddfil
  • Några kvistar bladpersilja

Tillagning

  1. Skala och riv pepparroten.
  2. Blanda riven pepparrot med gräddfil i en skål.
  3. Smöra tunnbröden.
  4. Fördela pepparrotsblandningen på bröden och bred ut den.
  5. Skölj och plocka bladen på bladpersiljan. Fördela dem jämnt på tunnbröden.
  6. Lägg en skiva lax på varje.
  7. Rulla ihop tunnbröden till rullar på tvären.
  8. Förpacka laxrullarna i gladplast och lägg i kylen i minst en halvtimme.
  9. Ta ut och skär bort kanterna.
  10. Skär dem i tre delar. Dela varje del diagonalt och ställ laxrullarna med diagonalen uppåt på serveringsfat.
  11. Servera laxrullarna. Garnera ev. med bladpersilja.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer