AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Nej, hallon är inget bär! Läs allt om hallon och få tips på de bästa hallonrecepten här....
Sök
Android

Laxrullar med pepparrot

Laxrullar med pepparrot Laxrullar med pepparrot. Tunnbrödsrullar med lax och pepparrot är goda som tilltugg och snittar.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.1 av 5 (Antal röster: 11)
tilltugg till 8 personer

Ingredienser:

  • 5 tunnbröd
  • 3 msk smör eller smörgåsmargarin
  • 5 skivor rökt lax
  • 1 bit färsk pepparrot ca 15 cm eller 4 msk pepparrot från tub
  • 1 dl gräddfil
  • Några kvistar bladpersilja

Tillagning:

  1. Skala och riv pepparroten.
  2. Blanda riven pepparrot med gräddfil i en skål.
  3. Smöra tunnbröden.
  4. Fördela pepparrotsblandningen på bröden och bred ut den.
  5. Skölj och plocka bladen på bladpersiljan. Fördela dem jämnt på tunnbröden.
  6. Lägg en skiva lax på varje.
  7. Rulla ihop tunnbröden till rullar på tvären.
  8. Förpacka laxrullarna i gladplast och lägg i kylen i minst en halvtimme.
  9. Ta ut och skär bort kanterna.
  10. Skär dem i tre delar. Dela varje del diagonalt och ställ laxrullarna med diagonalen uppåt på serveringsfat.
  11. Servera laxrullarna. Garnera ev. med bladpersilja.


 

Fler recept ur samma kategori som Laxrullar med pepparrot:

Marinerade skaldjurs tapas
Marinerade skaldjurs tapas med blandade skaldjur i olivolja, vitlök, chili och citron. Fungerar också med bara räkor.
Passar med andra tapas och som smårätt eller till sallad med ex. cocktailtomat och avokados eller som hel rätt med spagetti och spenat.
Tortillatrianglar med ost
Heta tortillatrianglar med lagrad ost, chili- och vitlöksolja. Enkla och goda som tilltugg, till buffé, soppa eller texmex.
Du kan byta chiliflakes mot färsk röd chili eller annan chili efter tycke. Exempelvis en hetare chili eller inlagda hackade jalapenos om du vill ha mycket heta tortillatrianglar.
Du kan också grilla tortillabröden på grillen eller under ugnsgrillen (grilla dem då som fyra bröd med osten uppåt och slå sedan ihop dem - kör dem ev. sedan i en varm stekpanna för att de ska få en knaprig yta).
Löjromssnittar på tunnbröd
Löjromssnittar på tunnbröd. God löjrom på creme fraiche och rostat tunnbröd. Här har jag räknat tre per portion men gör man fler andra varianter av snittar så räcker det kanske med två var.
Du kan såklart ta annat bröd också som vitt rostbröd utan kanter, ostkex eller valfritt.
Se alla recept ur kategorin Aptitretare snittar tilltugg
Laxqueneller
Laxqueneller. Franska fiskbullar på lax, vit fisk, grädde och ägg. Klassiska med vitvinssås, kräftsås eller hummersås samt serverade med pressad eller kokt potatis och primörer eller blancherad spenat.
Recept på vitvinssås hittar du om du söker på receptfavoriter.se.
Förslag till grönsakstillbehör är att strimla vårlök och morot, fräs i lite smör, tillsätt någon halv dl vatten, små kokta blomkålshuvuden och färsk babyspenat. Smaka av med salt och peppar.
Lax i sås med pressad potatis
Lax i sås med pressad potatis. Stekt lax som kokas färdig i en god sås med grädde, vitvinsvinäger och gräslök. Gott med pressad potatis. Tärnad gurka och tomat i lite vinäger, salt, peppar och olivolja är gott till också.
Istället för potatis kan du ha råris, pasta eller quinoa till.
Vill du inte pressa potatisen så blir det såklart gott med hel kokt potatis till laxen.
Servera gärna ett gott bröd till att doppa i såsen.
Fiskspett
Fiskspett med lax, hälleflundra och/eller gös. Grilla eller stek fiskspetten. Här har jag rullat in fiskbitarna i bacon men det går att utesluta. Bacon ger dock god smak och håller ihop fisken så den inte trillar isär över grillen. Man kan också ta lufttorkad skinka.
Välj Msc-märkt fisk.
Goda tillbehör som passar till fiskspett är morötter, vårlök och delikatesspotatis i örtsås.
Du kan också ha bitar av bläckfisk, räkor och bitar av röd paprika samt rödlök att varva mellan fiskbitarna på fiskspettet.
Se alla recept ur kategorin Laxrecept
Sockerkaka grundrecept
Ett grundrecept till sockerkaka. Detta sockerkaksrecept ger en nybakt sockerkaka som är genialiskt god och enkel. Kan också göras till tårtbottnar till jordgubbstårta och sommartårta.
Fläskfiléspett
Fläskfiléspett med paprika, rödlök och zucchini. Goda spett med marinad.
Spetten kan också grillas i ugnen eller stekas. Använder du grillspett i trä så lägg dem i blöt under tiden du marinerar fläskfilén.
Jambalaya
Jambalaya som är kreolskt kryddat ris. Här med chili, tomater, kyckling, räkor och salami.
Kreolsk matlagning är det franska kökets fula ankunge. Utvecklat runt Louisianas träskmarker av fattiga franska immigranter. Här blandas allt lika respektlöst - kött, skaldjur och fisk. Den kan bland annat innehålla fläskkött (kassler), strimlad kyckling, chorizokorv, räkor, bläckfisk, kräftor och olika grönsaker. Bönor som svarta bönor är också gott i.
Liksom Paellan så lämpar sig Jambalayan till huvudrollen på en buffé. Gärna med ett gott bröd till.
Blanda gärna en kall sås till ex. av hälften matyoghurt och hälften mango chutney eller rabarberchutney.
Andra rätter man kan ha till jambalaya är grillade majskolvar, stimlad vitlöksfräst zucchini, rostad marinerad paprika, oliver, grillade potatisklyftor, aioli, tomatcross med ananas och chili, grönsallad med ruccola och bröd.
Se alla recept ur kategorin Festrecept
Enkel kladdkaka chokladkaka
Enkel kladdkaka eller chokladkaka. En chokladkaka som blir kladdig i mitten och lite hård på toppen.
God med lättvispad grädde (ta i lite vaniljsocker i grädden).
Du kan variera smak på kakan genom att välja din favoritchoklad som ex. med mint, nougat, nötter eller liknande.
Vintips till kladdkaka är ett sött dessertvin ex. söt sherry, Commanderia eller en De Bortoli 8 years old (starkvin av portvinstyp).
Grillat majskycklingbröst
Grillat majskycklingbröst. Ugnsgrillade bröstfiléer av majskyckling med skinn.
Majskyckling är mycket god kyckling uppfödd på majs.
Vill du grilla på utegrill så penslar du kycklingfiléerna med smält smör, olja, salt, peppar och rosmarin från en kopp och grillar båda sidor några minuter vardera och sänker sedan värmen och grillar vidare i ca 10 minuter (ev. slår in i folie så att de inte bränns).
Stora vita bönor marinerade
Marinerade stora vita bönor. Gott som tillbehör till det mesta. På buffe eller bara ha i kylen och ta fram till maten. Stora vita bönor är också perfekt som alternativ till pasta, potatis och ris som GI-tillbehör.
Koka de stora vita bönorna själv då blir de godast. Ett tips är att koka hela paketet på en gång och sedan frysa in i påsar det som blir över. Perfekt att plocka fram då och då.
Välj gärna ekologiskt odlade stora vita bönor de är godast.
Desto godare olivolja och vinäger du väljer desto godare blir de marinerade vita bönorna. Överkurs är att ha i några droppar tryffelolja som är jättegott med stora vita bönor.
Blötlägg gärna bönorna dagen innan så sparar du el när du ska koka dem. Annars kan man koka dem direkt men då tar det kanske 2,5 - 3 timmar att koka de vita bönorna.
Med marinerade vita bönor som tillbehör blir de flesta rätter mer vinvänliga speciellt med rödviner.
Se alla recept ur kategorin Buffé
Pestopotatis
Pestopotatis är kokta små potatisar blandade med pesto. Potatis med pesto kan serveras varm, ljummen eller kall.
Pestopotatis är ett enkelt och gott tillbehör till det mesta som fest, middag, buffé, picknick osv.
Fast potatis som färskpotatis eller delikatesspotatis tycker jag blir godast.
Dillmajonnäs
Dillmajonnäs är en god kall sås med majonnäs, gräddfil, hackad dill och gräslök. Dillmajonnäs är gott till fisk som panerad torsk, fiskpinnar med mera.
Limesås med yoghurt till grillat
Limesås med yoghurt till grillat - en god kall frisk sås med smak lime, yoghurt, vitlök samt lite honung. Limesås är enkel att göra. Du kan garnera såsen med några skivor lime om du önskar.
Limesås är gott till det mesta som grillat, kyckling, grillad lax och fisk, till buffe mm.
Se alla recept ur kategorin Lättlagat
Yoghurtsås med tandoori
Yoghurtsås med tandoori. Kall god och enkel sås till grillad kyckling, kött, grönsaker med mera. Passar också till buffe.
Köttkorv fläskkorv hemgjord korv
Köttkorv, fläskkorv eller annan hemgjord korv kan du laga med köttkvarn och korvhorn eller bara med färdigmald färs och korvhorn. Dubblar du receptet och lagar många korvar så kan jag rekommendera en köttkvarn med korvhorn att på enklare och snabbare vis stoppa korven.
Du kan mala köttet själv eller köpa färs - köper du färsk så välj gärna en fetare färs som blandfärs eller fläskfärs också så du får lite fett i korven. Eller be att få malt späck att blanda i korvsmeten.
Låt gärna fjälstret ligga i blöt över natten så är det mjukare att handskas med.
Färskost med dill, citron och vitlök
Färskost med dill, citron och vitlök är gott som pålägg till nybakt bröd, ciabattas eller annat bröd vid midsommarbordet, julbordet, kräftskivan, festen eller buffen.
Hemgjord färskost passar också som röra till grillad fisk, lax, kyckling eller kött.
Se alla recept ur kategorin Kall mat

Gilla oss på Facebook