Rensteksrullar med färskost

Rensteksrullar med färskost passar som tilltugg. Mjuka tunnbröd fyllda med renstek och färskost.
Istället för färskost och pepparrot kan man ta pepparrotsvisp.

6 portioner rensteksrullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 mjuka tunnbröd
  • 50 gram rökt renstek
  • 100 g färskost naturell
  • 2 msk pepparrot på tub
  • 30 gram babyspenat
  • 30 gram gräslök

Tillagning

  1. Blanda färskost med pepparrot, hackad gräslök och fint tärnad renstek.
  2. Fördela på bröden, lägg på babyspenat och rulla ihop.
  3. Skär av yttersta kanten samt dela rullarna på mitten.
  4. Dessa skär du sedan diagonalt och ställer upp som stubbar och serverar på en bricka eller tallrik. Glöm inte servett till.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer