Löjromssnittar på tunnbröd

God löjrom på creme fraiche och rostat tunnbröd. Här har jag räknat tre löjromssnittar per portion (totalt 18 stycken) men gör man fler andra varianter av snittar så räcker det kanske med två var.

Du kan såklart ta annat bröd också som vitt rostbröd utan kanter, ostkex eller valfritt.

6 portioner löjromssnittar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 tunnbröd
  • 50 gram smör
  • 50 gram löjrom
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1 dl plockad färsk dill

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bröden i 18 trianglar (3x6 stycken).
  3. Bred smör på båda sidor på trianglarna.
  4. Lägg på ett bakplåtspapper och rosta tunnbrödstrianglarna i några minuter tills de fått färg.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Lägg upp en tsk crème fraiche på varje triangel.
  7. Toppa med en tsk löjrom och en liten dillkvist.
  8. Lägg upp på serveringsfat och servera löjromssnittarna direkt.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer