Potatistimbal

Strimlad potatis lagad i timbalform med grädde och god getost typ Chèvre. Istället för getost kan du ta fetaost, fårost, västerbottensost eller färskost.
Potatistimbalerna passar som festligt potatistillbehör till det mesta som fisk, kött eller kyckling.

7 portioner potatistimbaler

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 5 stora fasta potatisar
  • 2 dl grädde
  • ca 2 dl getost ca 200 gram
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Skala potatisen.
  2. Riv potatisen på rivjärn eller med salamander fint. Lägg i en bunke.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Blanda i grädde, smula eller riv i osten, blanda i ägg, salt och peppar. Rör ihop till en smet.
  5. Smörj 7 timbalformar med smör eller en använd en muffinspanna.
  6. Fördela potatissmeten i formarna.
  7. Ställ formarna på en långpanna.
  8. Grädda potatistimbalerna i 40 minuter i mitten av ugnen.
  9. Ta ut och låt svalna något.
  10. Du kan servera dem i timbalformarna eller skära runt kanterna samt vända upp och ner på serveringsfat eller tallrik.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer