Tempehburgare

Tempehburgare med Lupin Burger - vegana burgare med förslag på tillbehör.

Du kan grilla på utegrill eller steka burgarna knapriga i olja.

4 portioner tempehburgare

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 8 tempehburgare som ex. Lupin Burger, 2 paket, 640 gram totalt
  • 1,5 dl picklad rödlök, ca 200 gram
  • 8 hamburgerbröd
  • 8 salladsblad från kruksallad, isbergssallad, romansallad eller grönsallad eller 30 gram blandad finbladig grönsallad
  • 2,5 dl vegan hamburgerdressing
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl skivade jalapenos (valfritt)

Tillagning

  1. Tina frysta burgare.
  2. Tänd grillen om du vill grilla burgarna. Istället för att grilla burgarna kan de stekas knapriga i 0,5 dl majs-, raps-, eller solrosolja på spisen.
  3. Förbered tillbehör som picklad rödlök, vegan hamburgerdressing, skölj sallad samt skölj och skiva tomater.
  4. Duka upp allt i skålar och på fat som du önskar.
  5. Grilla eller stek burgarna några minuter på båda sidor tills de har fin färg och är genomvarma. På slutet kan du kan pensla med ketjap manis eller BBQ-marinad om du önskar.
  6. Grilla bröden så de blir varma och lätt rostade utan att brännas.
  7. Burgarna och bröden kan du lägga åt sidan på grillen att hålla varma till servering. Eller lägg upp och servera direkt på fat.
  8. Serveringsförslag: Först tog jag två msk hamburgerdressing på underdelen av brödet; vidare 1-2 blad sallad, tempehburgare, 2 skivor tomat, lite picklad rödlök samt några jalapenos. Sist hamburgerbrödets överdel med 2 msk dressing på undersidan.
Ingredienser till burgarna: picklad rödlök, jalapenos, hamburgerbröd, tomat, sallad, lupinburgare samt hamburgerdressing.
Ingredienser till burgarna: picklad rödlök, jalapenos, hamburgerbröd, tomat, sallad, lupinburgare samt hamburgerdressing.
Burgarna kan grillas på utegrill eller stekas knapriga i olja.
Burgarna kan grillas på utegrill eller stekas knapriga i olja. Glöm ej att rosta eller grilla bröden också. Grillar du så kan du pensla med ketjap manis eller BBQ-marinad för extra smak.
Grunda med vegansk hamburgerdressing.
Grunda med vegansk hamburgerdressing.
Sedan salladsblad och burgare.
Sedan salladsblad och burgare.
Lägg på 1-2 skivor tomat, picklad rödlök samt jalapenos efter tycke. Bred hamburgerdressing på översta brödet och lägg ihop.
Lägg på 1-2 skivor tomat, picklad rödlök samt jalapenos efter tycke. Bred hamburgerdressing på översta brödet och lägg ihop.
Glöm inte att grilla eller rosta hamburgerbröden.
Glöm inte att grilla eller rosta hamburgerbröden.

Serveringsförslag

Marinad

Grillar du burgarna så kan du pensla med en marinad av ketjap manis eller annan valfri köpt eller hemgjord BBQ-marinad.

Tips

  • Förbered gärna hemgjord vegansk majonnäs eller köp majonnäs utan ägg och gör en egen vegan hamburgerdressing. Eller köp en vegan hamburgerdressing.
  • Istället för köpta hamburgerbröd kan du baka egna bröd.
  • Picklad rödlök kan du förbereda själv eller köpa färdigt.
  • Jag köpte svenska kravmärkta tempehburgare från Lupinta.

Portionsberäkning

Här har jag räknat två burgare per portion men har du ej så hungrig eller har tillbehör som klyftpotatis vid sidan så kan en burgare räcka.

Val av burgare

Du kan ta valfria veganska hamburgare. Det finna andra burgare med tempeh gjord på soja, sojaburgare, gör burgare av Anamma formbar färs, färdiga Anamma burgare eller annan valfri sort. Här ett förslag på grillad sojaburgare.

Tempehburgare av fermenterade lupinbönor från matlupin ger burgare av fast och matigt tuggmotstånd med 40% protein samt 30% fibrer.
Tempehburgare av fermenterade svenskodlade och kravmärkta lupinbönor från matlupin ger riktigt goda burgare av fast och matigt tuggmotstånd med 40% protein samt 30% fibrer.

E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 322 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-06

Tillbehör och liknande: