Grillad majskolv

Introduktion och förberedelse för tillagning

Grillad majskolv är nästan ett måste på varje grill och barbecue. Du kan grilla färsk eller förkokt majskolv. Billigt, lättlagat och gott.

Färsk majskolv förkokar du mjuk innan grillningen. Majskolvar finns också att köpa förkokta och färdiga för grillen eller i bitar på burk som kan grillas direkt.

Förutom som tillbehör till allt grillat så passar grillad majs också som en slags förrätt med smör, salt och svartpeppar. Använd gärna flingsalt och nymalen svartpeppar.

4 portioner grillad majskolv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 majskolvar, färska, förkokta eller motsvarande halvor från burk
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten om du använder färsk majs.
  2. Skala och dela färska majskolvar på mitten (inte på längden) med en kraftig kniv.
  3. Koka majskolvarna i 10 minuter. Häll av vattnet och nu är majskolvarna redo att grillas. Hit kan du förbereda och ha majsen i kylen eller fryst.
  4. Lägg de kokta majskolvarna på grillen några minuter och låt dem bli varma och få färg runt om.
  5. Servera de grillade majskolvarna med en klick smör, salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.