Grillad majskolv
Introduktion och förberedelse
Grillad majskolv är nästan ett måste på varje grill och barbecue. Du kan grilla färsk eller förkokt majskolv. Billigt, lättlagat och gott.
Val av majs
- Färsk majskolv förkokar du mjuk innan grillningen.
- Majskolvar finns också att köpa förkokta och färdiga för grillen. De finns som kylvara i vakuumförpackning, frysta eller i bitar på burk.
Serveringsförslag
- Förutom som tillbehör till allt grillat så passar grillad majs också som en slags förrätt med smör, salt och svartpeppar.
- Använd gärna flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Det finns små minigafflar för majskolvar som är smidiga att hålla dem med.
- Eller prova med lime och färsk koriander på.
Tillagning
- Koka upp vatten om du använder färsk majs.
- Skala och dela färska majskolvar på mitten (inte på längden) med en kraftig kniv.
- Koka majskolvarna i 10 minuter. Häll av vattnet och nu är majskolvarna redo att grillas. Hit kan du förbereda och ha majsen i kylen eller fryst.
- Lägg de kokta majskolvarna på grillen några minuter och låt dem bli varma och få färg runt om.
- Servera de grillade majskolvarna med en klick smör, salt och svartpeppar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 188 kcal