Grillad majskolv

Grillad majskolv är nästan ett måste på varje grill och barbeque. Grillad färsk eller förkokt majskolv är billigt och gott.

Färsk majskolv kokar du mjuk innan grillningen. Majskolvar finns också förkokta eller i bit på burk som kan grillas direkt.

Grillad majs är gott med smör, salt och svartpeppar. Använd gärna flingsalt och nymalen svartpeppar.

4 portioner grillad majskolv

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 28 min

Ingredienser

  • 2 majskolvar, färska, förkokta eller motsvarande halvor från burk
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten om du använder färsk majs.
  2. Skala och dela färska majskolvar på mitten (inte på längden) med en kraftig kniv.
  3. Koka majskolvarna 15 - 20 minuter. Häll av vattnet och nu är majskolvarna redo att grillas. Hit kan du förbereda och ha majsen i kylen eller fryst.
  4. Lägg de kokta majskolvarna på grillen några minuter och låt dem bli varma och få färg runt om.
  5. Servera de grillade majskolvarna med en klick smör, salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 3.6 (7 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer