Veganbiffar med formbar sojafärs

Introduktion och förberedelse

Stek goda vegetariska samt veganska biffar med formbar sojafärs med en vegan brun- eller havregräddsås du lagar i pannan med biffarna.

Vidare förslag på övriga tillbehör som passar till.

Formbar sojafärs

  • Ett vegetariskt och vegant alternativ på vanliga köttfärsbiffar eller pannbiffar fast med formbar sojafärs från Anamma istället för köttfärs.
  • Formbar sojafärs kan jag verkligen rekommendera att laga sojabiffar eller veganska biffar på som i detta recept.
  • Sojafärsen kan också formas till köttbullar, köttfärslimpa, burgare med mera.
  • Med lite riven gul lök i sojafärsen får den extra god smak.

Serveringsförslag

Förutom såsen som du lagar med veganbiffarna i pannan så kan du ha tillbehör som jag lagade på bilden: kokt potatis, gröna ärtor, lingonsylt samt inlagd gurka.

Andra förslag jag tycker passar till vegobiffar är råris, vegansk quinoasallad, vegan svampsås, veganskt potatismos, grönsakstillbehör eller annat tillbehör.

4 portioner vegobiffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram formbar sojafärs Anamma
  • 1 gul lök
  • 1 dl sojamjölk eller mandelmjölk
  • 3 msk ströbröd
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 msk matolja som solrosolja, majsolja eller rapsolja att steka biffarna i
  • 2 msk hackad persilja till garnering
  • VEGANSK BRUNSÅS: 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 2 dl havregrädde som Oatly Imat
  • 1 msk ljus japansk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg färsen i en skål och tillsätt ströbröd, salt, peppar samt mjölk. Skala och riv i lök. Blanda.
  2. Förbered tillbehör som kokt potatis, koka råris eller vad du vill ha till biffarna.
  3. Dela upp färsen i åtta delar som du formar till biffar.
  4. Stek vegobiffarna i lite olja 2-3 minuter på varje sida så de får färg och blir genomstekta.
  5. SÅS: Koka upp vatten med buljongtärning i en såskastrull. Rör ut buljongen.
  6. Vispa i maizenaredning samt tillsätt grädde samt smaka av med soja, salt och peppar.
  7. Häll såsen i pannan med biffarna och låt puttra fem minuter.
  8. Förbered övrigt tillbehör som kokta gröna ärtor eller grönsaker.
  9. Hacka persilja och strö det över biffarna.
  10. Servera biffarna i såsen med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 4.1 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.