Veganbiffar med formbar sojafärs

Stek goda vegetariska samt veganska biffar med formbar sojafärs med en vegan brun- eller havregräddsås du lagar i pannan med biffarna.

Vidare förslag på övriga tillbehör som passar till.

4 portioner vegobiffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram formbar sojafärs Anamma
  • 1 gul lök
  • 1 dl sojamjölk eller mandelmjölk
  • 3 msk ströbröd
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 msk matolja som solrosolja, majsolja eller rapsolja att steka biffarna i
  • 2 msk hackad persilja till garnering
  • VEGANSK BRUNSÅS: 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 2 dl havregrädde som Oatly Imat
  • 1 msk ljus japansk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg färsen i en skål och tillsätt ströbröd, salt, peppar samt mjölk. Skala och riv i lök. Blanda.
  2. Förbered tillbehör som kokt potatis, koka råris eller vad du vill ha till biffarna.
  3. Dela upp färsen i åtta delar som du formar till biffar.
  4. Stek vegobiffarna i lite olja 2-3 minuter på varje sida så de får färg och blir genomstekta.
  5. SÅS: Koka upp vatten med buljongtärning i en såskastrull. Rör ut buljongen.
  6. Vispa i maizenaredning samt tillsätt grädde samt smaka av med soja, salt och peppar.
  7. Häll såsen i pannan med biffarna och låt puttra fem minuter.
  8. Förbered övrigt tillbehör som kokta gröna ärtor eller grönsaker.
  9. Hacka persilja och strö det över biffarna.
  10. Servera biffarna i såsen med valfria tillbehör.
Veganbiffar med sojafärs i stekpanna
De vegetariska och veganska biffarna med sojafärs får fin färg och håller ihop fint. De får extra smak av riven lök. De steks 2-3 minuter i olja på varje sida.
Vegobiffar som puttrar i sås
Låt vegobiffarna puttra i såsen så får allt god smak.
Vegansk brunsås eller havregräddsås
Vegansk brunsås du lagar med havregrädde, buljongtärning, soja och vatten samt sedan låter puttra och får smak med biffarna.

Formbar sojafärs

  • Ett vegetariskt och vegant alternativ på vanliga köttfärsbiffar eller pannbiffar fast med formbar sojafärs från Anamma istället för köttfärs.
  • Formbar sojafärs kan jag verkligen rekommendera att laga sojabiffar eller veganska biffar på som i detta recept.
  • Sojafärsen kan också formas till köttbullar, köttfärslimpa, burgare med mera.
  • Med lite riven gul lök i sojafärsen får den extra god smak.

Serveringsförslag

E-mail
Medel: 3.7 (51 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 334 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-29