Veganbiffar med formbar sojafärs
Stek goda vegetariska samt veganska biffar med formbar sojafärs med en vegan brun- eller havregräddsås du lagar i pannan med biffarna.
Vidare förslag på övriga tillbehör som passar till.
Tillagning
- Lägg färsen i en skål och tillsätt ströbröd, salt, peppar samt mjölk. Skala och riv i lök. Blanda.
- Förbered tillbehör som kokt potatis, koka råris eller vad du vill ha till biffarna.
- Dela upp färsen i åtta delar som du formar till biffar.
- Stek vegobiffarna i lite olja 2-3 minuter på varje sida så de får färg och blir genomstekta.
- SÅS: Koka upp vatten med buljongtärning i en såskastrull. Rör ut buljongen.
- Vispa i maizenaredning samt tillsätt grädde samt smaka av med soja, salt och peppar.
- Häll såsen i pannan med biffarna och låt puttra fem minuter.
- Förbered övrigt tillbehör som kokta gröna ärtor eller grönsaker.
- Hacka persilja och strö det över biffarna.
- Servera biffarna i såsen med valfria tillbehör.
Formbar sojafärs
- Ett vegetariskt och vegant alternativ på vanliga köttfärsbiffar eller pannbiffar fast med formbar sojafärs från Anamma istället för köttfärs.
- Formbar sojafärs kan jag verkligen rekommendera att laga sojabiffar eller veganska biffar på som i detta recept.
- Sojafärsen kan också formas till köttbullar, köttfärslimpa, burgare med mera.
- Med lite riven gul lök i sojafärsen får den extra god smak.
Serveringsförslag
- Förutom såsen som du lagar med veganbiffarna i pannan så kan du ha tillbehör som jag lagade på bilden: kokt potatis, gröna ärtor, lingonsylt samt inlagd gurka.
- Andra förslag jag tycker passar till vegobiffar är råris, vegansk quinoasallad, vegan svampsås, veganskt potatismos, grönsakstillbehör eller annat tillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 334 kcal