Veganbiffar med formbar sojafärs

Introduktion och förberedelse

Stek goda vegetariska samt veganska biffar med formbar sojafärs med en vegan brun- eller havregräddsås du lagar i pannan med biffarna. Samt förslag på övriga tillbehör som kokt potatis, ärtor, lingon och inlagd gurka.

Ett vegetariskt och vegant alternativ på vanliga köttfärsbiffar eller pannbiffar fast med formbar sojafärs från Anamma istället för köttfärs.

Formbar sojafärs kan jag verkligen rekommendera att veganska biffar som här eller forma till köttbullar, köttfärslimpa, burgare med mera.

Med riven gul lök blir de riktigt goda.

Serveringsförslag

Förutom såsen som du lagar med veganbiffarna i pannan så kan du ha tillbehör som jag lagade på bilden: kokt potatis, gröna ärtor, lingonsylt samt inlagd gurka.

Andra förslag jag tycker passar till vegobiffar är råris, vegansk quinoasallad, vegan svampsås, veganskt potatismos, grönsakstillbehör eller annat tillbehör.

4 portioner vegobiffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram formbar sojafärs Anamma
  • 1 gul lök
  • 1 dl sojamjölk eller mandelmjölk
  • 3 msk ströbröd
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 msk matolja som solrosolja, majsolja eller rapsolja att steka biffarna i
  • 2 msk hackad persilja till garnering
  • VEGANSK BRUNSÅS: 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 2 dl havregrädde som Oatly Imat
  • 1 msk ljus japansk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg färsen i en skål och tillsätt ströbröd, salt, peppar samt mjölk. Skala och riv i lök. Blanda.
  2. Förbered tillbehör som kokt potatis, koka råris eller vad du vill ha till biffarna.
  3. Dela upp färsen i åtta delar som du formar till biffar.
  4. Stek vegobiffarna i lite olja 2-3 minuter på varje sida så de får färg och blir genomstekta.
  5. SÅS: Koka upp vatten med buljongtärning i en såskastrull. Rör ut buljongen.
  6. Vispa i maizenaredning samt tillsätt grädde samt smaka av med soja, salt och peppar.
  7. Häll såsen i pannan med biffarna och låt puttra fem minuter.
  8. Förbered övrigt tillbehör som kokta gröna ärtor eller grönsaker.
  9. Hacka persilja och strö det över biffarna.
  10. Servera biffarna i såsen med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.