Grillade veganska burgare

Introduktion och förberedelse

Mitt förslag på att grilla och servera köpta veganska burgare.

Jag grillade sojaburgare och fyllde i hamburgerbröd med egna tillbehör.

Du kan ta valfria veganska hamburgare - jag tog Anammas frysta vegoburgare som jag tycker är goda och prisvärda samt håller ihop bra på grillen.

Serveringsförslag

Kan förberedas

Picklad rödlök och coleslaw kan du förbereda i god tid och ha i kylen. Förslagsvis dagen innan.

Portionsberäkning

Här har jag räknat två burgare per portion men har ni tillbehör som klyftpotatis vid sidan så kan en burgare räcka.

Köpta sojaburgare får god smak på grillen med krämig coleslaw, lite ketchup, sötsur och salt picklad rödlök, krispig romansallad samt tomat mellan lätt grillade hamburgerbröd.
Köpta sojaburgare får god smak på grillen med krämig coleslaw, lite ketchup, sötsur och salt picklad rödlök, krispig romansallad samt tomat mellan lätt grillade hamburgerbröd.

4 portioner grillade veganska burgare

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 8 veganska burgare som ex. Anamma vegoburgare, ca 350-400 gram totalt
  • PICKLAD RÖDLÖK: 1,5 medelstor rödlök
  • 0,75 dl rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger eller 3 msk ättika 12%
  • 3 msk socker
  • 3 krm salt
  • VEGANSK COLESLAW: 400 gram vitkål
  • 200 gram morötter
  • 1 tsk riven ingefära
  • 300 gram majonnäs utan ägg ex Coop Extra
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • TILLBEHÖR: 8 hamburgerbröd
  • 4-8 blad romansallad
  • 2 stora tomater
  • 4 msk ketchup eller vegan hamburgerdressing

Tillagning

  1. PICKLAD RÖDLÖK: Skala och dela rödlöken. Skär den i strimlor och lägg i en stor bunke. Tillsätt salt, socker och vinäger eller ättika. Massera löken någon minut så att den mjuknar och vätskar sig.
  2. Ställ löken övertäckt i kylen. Den går även att äta direkt men blir godast efter minst en timme. Kan förvaras i kylen någon vecka.
  3. VEGANSK COLESLAW: Ta bort yttersta bladet på kålen. Skär den i grova klyftor och skär bort stammen. Strimla vitkålen med kniv, rivjärn eller matberedare. Lägg i en stor skål. Tillsätt salt och vänd runt.
  4. Skala och riv eller strimla morötterna. Skala och finriv eller finhacka ingefära. Lägg med kålen.
  5. Tillsätt socker och svartpeppar. Massera in salt och socker några minuter så att kålen mjuknar och vätskar sig.
  6. Tillsätt vegansk majonnäs och rör ihop till en röra. Smaka av med salt, peppar och socker. Förvara i kylen till servering. Kan förberedas dagen innan.
  7. Tänd grillen. Tina frysta vegoburgare om du köpt det.
  8. Förbered tillbehör som picklad rödlök, vegansk coleslaw, skölj och dela sallad i två delar samt skölj och skiva tomat eller annat du vill ha i.
  9. Grilla burgarna några minuter på båda sidor tills de har fin färg och är genomvarma.
  10. Grilla bröden så de blir varma och lätt rostade utan att brännas.
  11. SERVERING: Duka upp allt i skålar och på fat. Burgarna och bröden kan du lägga åt sidan på grillen att hålla varma till servering. Eller lägg upp och servera direkt på fat.
  12. Så här gjorde jag mina burgare: Först tog jag någon msk ketchup på underdelen av brödet; vidare två delade blad romansallad, några msk coleslaw, 2 skivor tomat, någon msk picklad rödlök och sist hamburgerbrödets överdel.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 352 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-05-24