Svampsallad carpaccio

Tunnt skivad svamp med god hasselnötsolja, äppelcidervinäger, parmesanost och selleri. Gott som förrätt.
Rostad ciabatta är gott till. Vitt friskt vin passar till.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.
Servera gärma med lite sallad av babyspenat och rucolla.

4 portioner svampsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram stora champinjoner
  • 4 msk hasselnötsolja eller annan smakrik nöt- eller olivolja
  • 4 tsk fin vinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 40 gram hyvlad parmesanost
  • 1 stjälk selleri

Tillagning

  1. Rensa, skölj och torka svamparna med lite hushållspapper.
  2. Skiva svamparna så tunt du kan och sprid ut dem snyggt på en stor tallrik.
  3. Droppa över vinäger och olja.
  4. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Hyvla sedan rikligt med parmesanost över svampen.
  6. Finhacka och strö över sellerin (eller fördela några blad ruccola över svampen).
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer