Caprese med burrata
Caprese med burrata som är en variant på mozzarellaost med gräddig och krämig fyllning.
Här med mogna söta tomater, babyspenat, färsk basilika och fin olivolja samt lite mild och söt lagrad fyllig balsamicovinäger.
Tillagning
- Skölj och skiva eller dela tomater. Lägg på ett fat.
- Skölj spenat och lägg runt om.
- Häll av burrata-osten och lägg den på. Riv isär den grovt om du vill det.
- Hacka färsk basilika grovt och strö över.
- Ringla över lite olivolja och vinäger; strö över salt och mal över lite svartpeppar till servering.
Serveringsförslag
Jättegod som förrättssallad med en bit bröd som grissini eller som sallad till det mesta.
Val av ingredienser
- Burrata som är en variant på mozzarella med gräddig fyllning - en gräddmozzarella. Från Apulien i södra italien. Finns att köpa färsk i saltlag och väger runt 100-125 gram vilket räcker till en sallad för fyra.
- Hittar du inte burrata kan du ta vanlig mozzarella i saltlag - helst fin buffalomozzarella.
- Välj mogna fina tomater gärna ekologiska på kvist som vildmix, kumato, körsbärstomater, San mazzo, honungstomat eller plommontomater.
- Skivade mogna bifftomater, stora plommontomater eller kvisttomater blir också gott.
Vintips
Till salladen som förrätt passar ett kylt mousserande vitt italienskt spumante, vitt vin från norra italien som Soave, vitt chardonnay från Sicilien - prova Planeta eller lätt rött från Valpolicella.
Uppskattat näringsvärde per portion: 132 kcal