Champinjoner som tapas

Introduktion och förberedelse

Frästa små hela skogschampinjoner med soltorkade tomater, vitlök, örter och chili i lite tomatsås. En variant på champinjoner a al Greque.
Gott som tapas med bröd. Kan serveras varmt eller kallt.
Också gott som svamptillbehör till det mesta som sidorätt eller på buffé.
Räkna en liten burk soltorkade tomater i olja.

6 portioner champinjoner som tapas

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram små skogschampinjoner
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl grovt hackade färska örter som persilja, basilika och oregano
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa och skölj svampen.
  2. Fräs svampen några minuter i 0,5 dl av oljan från de soltorkade tomaterna en panna med höga kanter eller wok.
  3. Skala och pressa vitlöken samt tillsätt den.
  4. Hacka soltorkade tomater och tillsätt dem.
  5. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes.
  6. Låt champinjonerna puttra ca 10 minuter. De släpper då vätska och koka in sig själva.
  7. Hacka örterna och tillsätt dem.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Förvara champinjonerna i kylen. De blir godare om de får stå lite.
  10. Champinjonerna kan serveras kalla eller varma i en skål (ha assietter till och gaffel) som tilltugg till gott bröd eller tillbehör till andra rätter.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.