Enkla tapas

Introduktion och förberedelse

Tapas finns i många former. Här är recept på enkla tapas av de vanligaste kombinationerna av plockmat som oliver, mandlar, ost och korvbitar.

De är bara att gå och handla det du gillar i delikatessdisken och duka upp som tilltugg.

Här är lite förslag som jag gillar nedan.

Fler förslag till tapas

Andra tilltugg som passar som tapas är olika ostar som färskostar, getost osv; olika charkuterier som korvar och lufttorkad skinka; inlagda oliver, soltorkade tomater, marinerade kronärtskockor, marinerad vitlök; inlagd fisk som sardiner eller småfisk i olja; kex eller bröd; nötter; frukt som halverade fikon, melon i klyftor mm.

Tillagade tapas

Vill du laga en eller flera tillagade och varma tapas kan du komplettera och laga en eller flera av nedan förslag:

Vintips

  • Sangria eller kyld Sherry Fino är klassiska till tapas.
  • Festligt är kyld mousserande spansk Cava.
  • Vidare passar vitt spanskt kylt vin, cerveza (öl) eller en vällagrad Tempranillo från ex. Rioja.

4 portioner enkla tapas

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 burk spanska oliver
  • 200 gram spansk lagrad hårdost
  • 200 gram rostade mandlar
  • 200 gram skivor av spansk korv
  • 200 gram skivor spansk lufttorkad skinka
  • 1 burk soltorkade tomater i olja
  • 200 gram marinerad kronärtskocka
  • 1 påse lantchips
  • 0,5 melon som honungs- eller cantaloupe i klyftor
  • 1 vitt bröd som spanskt lantbröd
  • 200 gram valnötter
  • 1 pkt cocktailtomater eller körsbärstomater

Tillagning

  1. Förbered och skär upp det som behövs som ost, skiva korv, dela och klyfta melon, skär upp bröd och så vidare.
  2. Duka upp skålar och fat med oliver, soltorkade tomater, ost, chips, melonklyftor, rostade mandlar, skivor av charkuterier som korv och skinka samt övriga ingredienser du gillar.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 235 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-23