Rostbiff och rostas

Recept med rostbiff eller rostas som huvudingrediens eller där det passar att använda rostbiff eller rostas. Rostbiff är bla gott att helsteka och sedan skiva tunt till servering.

Rostas består av den inre muskeldelen av rostbiffen och är den näst möraste nötköttsdetaljen efter oxfilén men billigare. På en hel rostbiff ingår även rostasfilén.

Köttet tillagas oftast på samma sätt som oxfilé eller vanlig rostbiff eller så används det till fondue.

Köp gärna svenskt kött. Här kan du söka på en karta över lokala producenter som föder upp nötkreatur och säljer nötkött.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Pages