Rostbiff med marinad

Introduktion och förberedelse

Rostbiff med marinad av soja, honung och balsamvinäger samt örter.

God till buffe och bjudning. Denna marinaden sätter lite extra smak på kallskuret kött som marinerad rostbiff.

Gott med grillade grönsaker, tomatsallad och potatissallad.

Rostbiffen kan du börja laga två dagar innan och marinera i kylen.

Använd en stektermometer och sätt i mitten av rostbiffen. Stekgrader för rostbiff: 55 °C blodig; 60 °C medium; 70 °C välstekt.

10 portioner rostbiff med marinad

  • Förberedelse: 2 tim 10 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 2 tim 10 min

Ingredienser

  • 1,5 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • Marinad till kallskuret kött: 1 dl japansk ljus soja
  • 1,5 dl balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • Garnering: 1 kruka färsk basilika
  • 60 gram babyspenat, ruccola, machésallad eller blandad grönsallad
  • 1 burk cocktailkapris

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59° (medium). Det tar cirka 2 timmar.
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  4. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
  5. Dags att servera: Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden över rostbiffen.
  6. Garnera gärna rostbiffen med hackad bladpersilja, cocktailkapris och basilika.
E-mail
Medel: 3.6 (80 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 250 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10