Rostbiff med marinad
Rostbiff med marinad av soja, honung och balsamvinäger samt örter.
Tillagning
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59° (medium). Det tar cirka 2 timmar.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden.
- Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
- Dags att servera: Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden över rostbiffen.
- Garnera gärna rostbiffen med hackad bladpersilja, cocktailkapris och basilika.
Serveringsförslag
- God till buffe och bjudning. Denna marinaden sätter lite extra smak på kallskuret kött som marinerad rostbiff.
- Gott med grillade grönsaker, tomatsallad och potatissallad.
Tips
- Rostbiffen kan du börja laga två dagar innan och marinera i kylen.
- Använd en stektermometer och sätt i mitten av rostbiffen. Stekgrader för rostbiff: 55 °C blodig; 60 °C medium; 70 °C välstekt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 250 kcal