Landgång med rostbiff

Introduktion och förberedelse

Landgång med rostbiff, leverpastej, skinka och ost. En landgång är en avlång smörgås med många olika pålägg.

Här har jag delat upp landgången i tre delar. Självklart kan du ha vilka andra pålägg du gillar samt göra landgången längre med fler pålägg.

Du behöver ej landgångsbröd utan kan ta 2,5 vanliga rostbrödskivor eller kavring efter tycke till varje landgång.

Laga gärna egen helstekt rostbiff och skiva till landgången. Hemgjord remoulad kan du enkelt röra ihop av 2 dl majonnäs, 1 dl hackade pickles och 0,5 tsk currypulver. Du kan byta ut rotselleriröran i receptet mot mimosasallad till skinkan. Landgång blir vad man gör den till och vad råvarorna håller för kvalitét.

I princip så kan du köpa allt färdigt eller laga det hemma - med hemgjord leverpastej, rostbiff, majonnäs, pickles, baka bröd, rostad friterad lök osv så får du en mycket god landgång.

Jag tycker dock att hemgjord remouladsås samt rostbiffen är viktigast så rostbiffen kan du steka själv om du ska välja något. Då blir den dessutom mycket billigare än den köpta.

Landgång är gott med en öl till.

2 portioner landgång med rostbiff

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 landgångsbröd
  • 6 skivor rostbiff
  • 8 cocktailtomater
  • 4 msk rostad lök
  • 10 blad ruccolasallad
  • 4 msk remouladsås
  • 100 gram bakad leverpastej
  • 12 skivor inlagd gurka
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 6 syltlökar
  • 4 skivor god ost
  • 2 skivor skinka
  • 50 gram rotselleri
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 25 gram smör

Tillagning

  1. Bred smör på bröden.
  2. Skär bort kanterna från bröden om du önskar.
  3. Har du ej landgångsbröd så dela ett av bröden på halva. Lägg upp bröden på tallrikar. Ett landgångsbröd var eller 2,5 bröd på varje tallrik.
  4. Hacka hälften av den inlagda gurkan och mosa ihop med hälften av leverpastejen och 3 msk av creme fraichen till en röra.
  5. Lägg en stor klick leverpastejröra på en tredjedel av varje landgång.
  6. Lägg på en stor skiva leverpastej på den mosade leverpastejen. Fördela resterande inlagd gurka på leverpastejen.
  7. Skala och strimla rödlök. Lägg på några strimlor rödlök på leverpastejen.
  8. Skölj ruccolasalladen. Lägg en hög ruccula i mitten på varje landgång.
  9. Lägg på 2-3 msk remouladsås på ruccolan. Hemgjord remoulad kan du enkelt röra ihop av 2 dl majonnäs, 1 dl hackade pickles och 0,5 tsk currypulver.
  10. Vik ihop tre skivor var av rostbiffen och lägg över remouladen och ruccolasalladen. Toppa med rostad lök.
  11. Skär bort kanterna på rotsellerin. Riv rotsellerin grovt. Blanda den med 1 dl creme fraiche och 4 msk majonnäs samt rör ihop till en röra. Salta och peppra den efter smak.
  12. Lägg en hög rotselleriröra på varje landgång.
  13. Skölj och dela tomaterna. Dela dem i halvor. Fördela dem på samt jämte rotselleriröran.
  14. Skiva ost och varva med skinka. Halvera med en kniv till två delar. Rulla ihop varje del till en rulle och lägg på varje hög rotselleri.
  15. Avsluta med några syltlökar här och där samt servera dina goda landgångar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 722 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-08

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept