Grillspett med lövbiff

Fyllda lövbiffspett med fetaost. Lövbiff som fylls, rullas och skärs i bitar och träs på spett är goda att grilla eller steka. De kan ugnsstekas under grill eller stekas i grillpanna och sedan i klart i ugnen.
Lövbiff är mört och går snabbt att grilla. Att trä bitar av rullad fylld lövbiff på spett är både smidigt och gott.
Andra alternativ till fyllning är senap, hackad inlagd gurka och hackad syltlök; eller skivad mozzarella, lufttorkad skinka och pesto.
Lövbiffspetten är goda med något potatistillbehör. Förslag är ex. rostad ugnspotatis, tomatsallad samt en sås med matyoghurt smaksatt med någon tsk riven färsk ingefära.

4 portioner grillspett med lövbiff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram lövbiff
  • 100 gram fetaost
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad soltorkad tomat
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg gärna grillspett i trä i blöd innan grillningen så att de inte brinner upp så lätt.
  2. Smula isär fetaosten i en skål.
  3. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  4. Hacka soltorkade tomater och rör ihop med osten till en smulig röra.
  5. Fördela röra och bred ut den på lövbiffarna.
  6. Rulla ihop lövbiffarna till rullar.
  7. Skär rullarna i ca 3-4 cm breda bitar.
  8. Fördela bitarna av lövbiff på fyra grillspett. Tips är att platta till rullarna med lövbiff lite och börja trä spettet i kanten på lövbiffen så att inge skarven hamnar nedåt eller uppåt och liksom öppnar sig.
  9. Grilla lövbiffspetten i 2-3 minuter på varje sida runt om tills köttet fått fin färg till den stekgrad du önskar. Ev. kan du steka spetten på lägre värme några minuter till eller efter grillningen i ugnen några minuter så de blir genomstekta om du gillar välstekt. Lövbiff är dock mört och gott även lätt blodigt och mediumstekt.
  10. Salta och peppra lite över spetten innan servering.
  11. Grillspetten med lövbiff är klara att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer