Grillspett med lövbiff

Fyllda lövbiffspett med fetaost. Lövbiff som fylls, rullas och skärs i bitar och träs på spett är goda att grilla eller steka. De kan ugnsstekas under grill eller stekas i grillpanna och sedan i klart i ugnen.
Lövbiff är mört och går snabbt att grilla. Att trä bitar av rullad fylld lövbiff på spett är både smidigt och gott.
Andra alternativ till fyllning är senap, hackad inlagd gurka och hackad syltlök; eller skivad mozzarella, lufttorkad skinka och pesto.
Lövbiffspetten är goda med något potatistillbehör. Förslag är ex. rostad ugnspotatis, tomatsallad samt en sås med matyoghurt smaksatt med någon tsk riven färsk ingefära.

4 portioner grillspett med lövbiff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram lövbiff
  • 100 gram fetaost
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad soltorkad tomat
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg gärna grillspett i trä i blöd innan grillningen så att de inte brinner upp så lätt.
  2. Smula isär fetaosten i en skål.
  3. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  4. Hacka soltorkade tomater och rör ihop med osten till en smulig röra.
  5. Fördela röra och bred ut den på lövbiffarna.
  6. Rulla ihop lövbiffarna till rullar.
  7. Skär rullarna i ca 3-4 cm breda bitar.
  8. Fördela bitarna av lövbiff på fyra grillspett. Tips är att platta till rullarna med lövbiff lite och börja trä spettet i kanten på lövbiffen så att inge skarven hamnar nedåt eller uppåt och liksom öppnar sig.
  9. Grilla lövbiffspetten i 2-3 minuter på varje sida runt om tills köttet fått fin färg till den stekgrad du önskar. Ev. kan du steka spetten på lägre värme några minuter till eller efter grillningen i ugnen några minuter så de blir genomstekta om du gillar välstekt. Lövbiff är dock mört och gott även lätt blodigt och mediumstekt.
  10. Salta och peppra lite över spetten innan servering.
  11. Grillspetten med lövbiff är klara att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer