Grillspett med lövbiff

Introduktion och förberedelse

Grillspett med bitar av lövbiff fyllda med fetaost, rullade och skärna i bitar och trädda på spett. Goda att grilla eller steka. De kan ugnsstekas under grill eller stekas i grillpanna och sedan i klart i ugnen.

Lövbiff är mört och går snabbt att grilla. Att trä bitar av rullad fylld lövbiff på spett är både smidigt och gott.

Andra alternativ till fyllning är senap, hackad inlagd gurka och hackad syltlök; eller skivad mozzarella, lufttorkad skinka och pesto.

Lövbiffspetten är goda med något potatistillbehör. Förslag är ex. rostad ugnspotatis, tomatsallad samt en kall sås med matyoghurt smaksatt med någon tsk riven färsk ingefära.

4 portioner grillspett med lövbiff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram lövbiff
  • 100 gram fetaost
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad soltorkad tomat
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg gärna grillspett i trä i blöd innan grillningen så att de inte brinner upp så lätt.
  2. Smula isär fetaosten i en skål.
  3. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  4. Hacka soltorkade tomater och rör ihop med osten till en smulig röra.
  5. Fördela röra och bred ut den på lövbiffarna.
  6. Rulla ihop lövbiffarna till rullar.
  7. Skär rullarna i ca 3-4 cm breda bitar.
  8. Fördela bitarna av lövbiff på fyra grillspett. Tips är att platta till rullarna med lövbiff lite och börja trä spettet i kanten på lövbiffen så att inge skarven hamnar nedåt eller uppåt och liksom öppnar sig.
  9. Grilla lövbiffspetten i 2-3 minuter på varje sida runt om tills köttet fått fin färg till den stekgrad du önskar. Ev. kan du steka spetten på lägre värme några minuter till eller efter grillningen i ugnen några minuter så de blir genomstekta om du gillar välstekt. Lövbiff är dock mört och gott även lätt blodigt och mediumstekt.
  10. Salta och peppra lite över spetten innan servering.
  11. Grillspetten med lövbiff är klara att servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 224 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer