Potatissallad med rostbiff eller grillad kyckling
Potatissallad med rostbiff eller grillad kyckling med förslag på tillbehör.
Här med en variant på potatissallad som jag smaksatte med sött äpple, fyllig rödlök och fräsch matyoghurt.
Tillagning
- Skala och tärna potatis i ca 2x2 cm bitar.
- Koka potatisen mjuk i ca 10 minuter, häll av och låt den svalna.
- Skala och skiva rödlöken så tunt du kan. Lägg i en stor skål (kan vara den som potatissalladen serveras i). Häll på vinäger och tillsätt vinäger, salt och vitpeppar. Krama och arbeta in saltet och låt stå i att mjukna i 5 minuter.
- Skala ev. äpplet. Eller skölj det.
- Riv äpplet eller tärna det så fint du kan. Blanda med löken.
- Vänd i yoghurt och tillsätt potatisen samt blanda runt.
- Smaka ev. av med mer salt och peppar.
- Servera potatissalladen till förslagsvis rostbiff eller grillad kyckling. Gott till är också klyftade tomater, rostad lök, syltlök samt grönsallad.
Serveringsförslag
Jag hade skivade tomater, rostad lök, syltlök, kapris, riven pepparrot samt grönsallad till - som på bilden.
Varianter
- Du kan köpa färdig rostbiff och grillad kyckling eller laga egen rostbiff eller hel grillad kyckling.
- Potatissalladen passar även till annat grillat som hemlagade revbensspjäll eller färdiggrillade revbensspjäll.
Val av potatis
Välj en fast sort potatis. Det går även fint med färskpotatis eller delikatespotatis.
Du förbereda och koka potatisen i god tid innan. Eller ta rester på kokt kall potatis.
Uppskattat näringsvärde per portion: 439 kcal