Potatissallad med rostbiff eller grillad kyckling

Introduktion och förberedelse för tillagning

Potatissallad med rostbiff eller grillad kyckling. En god, nyttig och enkel potatissallad med äpple, lök och matyoghurt.

Riven pepparrot, klyftade tomater, rostad lök, pickles som inlagd lök, samt kapris är gott till.

Välj en fast sort potatis.

4 portioner potatissallad med rostbiff

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 700 g kokt (fast) potatis, skalad och tärnad
  • 1 rödlök, skivad
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 äpple
  • 2 dl matyoghurt, typ grekisk yoghurt
  • 500 g skivad rostbiff eller 1 grillad kyckling

Tillagning

  1. Skala och tärna potatis i ca 2x2 cm bitar.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 10 minuter, häll av och låt den svalna.
  3. Skala och skiva rödlöken så tunt du kan. Lägg i en stor skål (kan vara den som potatissalladen serveras i). Häll på vinäger och tillsätt vinäger, salt och vitpeppar. Krama och arbeta in saltet och låt stå i att mjukna i 5 minuter.
  4. Skala ev. äpplet. Eller skölj det.
  5. Riv äpplet eller tärna det så fint du kan. Blanda med löken.
  6. Vänd i yoghurt och tillsätt potatisen samt blanda runt.
  7. Smaka ev. av med mer salt och peppar.
  8. Servera potatissalladen till förslagsvis rostbiff eller grillad kyckling. Gott till är också klyftade tomater, rostad lök, syltlök samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 339 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.