Remouladsås

Introduktion och förberedelse

Remouladsås som är en god sås till fisk som stekt spätta och klassisk till engelsk fish & chips.

I Danmark - och Sverige - serveras såsen till smörrebröd med panerad fisk eller rostbiff med syltlök och inlagd gurka på grovt bröd toppat med rostad lök och tomatklyfta.

I princip är remouladsås en vanlig majonnäs som blandas med hackad syltlök, ättiksgurka samt blandade grönsakspickles.

Den gula färgen och lite smak får såsen av curry och/eller gurkmeja.

Varianter

Du kan hacka i alla pickles du gillar, vanligast är gurka och syltlök.

Någon tsk hackad inlagd ingefära ger lite annorlunda men mycket god smak åt remouladsås.

Med hemgjord majonnäs

Om du vill kan du laga hemjord majonnäs men det går också bra med färdigköpt majo.

4 portioner remouladsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 0,5 dl ättiksgurka
  • 0,5 dl syltlök
  • 1 dl pickles av grönsaker som morot, blomkål osv eller ta mer av ättiksgurka och syltlök
  • 2 msk kapris (valfritt)
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 tsk citronsaft (lime blir också gott)
  • 1 krm salt och vitpeppar
  • 0,5 tsk curry
  • 2 krm gurkmeja

Tillagning

  1. Hacka ättiksgurka, syltlök, pickles samt kapris grovt.
  2. Lägg i en skål.
  3. Blanda i majonnäs.
  4. Smaka av med citronsaft, salt, peppar, curry och gurkmeja.
  5. Förvara remouladsåsen i kylen. Remouladen blir godare efter någon timme.
E-mail
Medel: 4.4 (48 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 283 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.