Remouladsås

Remouladsås som är en god sås till fisk som stekt spätta och klassisk till engelsk fish & chips. I Danmark (och Sverige) serveras såsen till smörrebröd med panerad fisk eller rostbiff med syltlök och inlagd gurka på grovt bröd toppat med rostad lök och tomatklyfta.

I princip är remouladsås en vanlig majonnäs med hackade pickles och smaksatt med kapris, curry samt gurkmeja (så den blir gul). Du kan hacka i alla pickles du gillar, vanligast är gurka och syltlök. Någon tsk hackad inlagd ingefära ger lite annorlunda men mycket god smak åt remouladsås.

Om du vill kan du laga hemjord majonnäs men det går också bra med färdigköpt.

4 portioner remouladsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 0,5 dl ättiksgurka
  • 0,5 dl syltlök
  • 1 dl pickles av grönsaker som morot, blomkål osv eller ta mer av ättiksgurka och syltlök
  • 2 msk kapris (valfritt)
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 tsk citronsaft (lime blir också gott)
  • 1 krm salt och vitpeppar
  • 0,5 tsk curry
  • 2 krm gurkmeja

Tillagning

  1. Hacka ättiksgurka, syltlök, pickles samt kapris grovt.
  2. Lägg i en skål.
  3. Blanda i majonnäs.
  4. Smaka av med citronsaft, salt, peppar, curry och gurkmeja.
  5. Förvara remouladsåsen i kylen. Remouladen blir godare efter någon timme.
E-mail
Medel: 4.6 (31 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-04-22

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer