Remouladsås
Remouladsås är en god kall sås med majonnäs som blandas med hackad syltlök, ättiksgurka samt blandade grönsakspickles.
Den gula färgen och lite smak får såsen av en nypa curry och/eller gurkmeja.
Tillagning
- Hacka ättiksgurka, syltlök, pickles samt kapris grovt.
- Lägg i en skål.
- Blanda i majonnäs.
- Smaka av med citronsaft, salt, peppar, curry och gurkmeja.
- Förvara remouladsåsen i kylen. Remouladen blir godare efter någon timme.
Serveringsförslag
- Remouladsås passar till fisk som stekt spätta, panerad torsk, rödstrimma, grillad eller stekt lax, fiskpinnar och till engelsk fish & chips med mera.
- Till rostbiff.
- I Danmark - och Sverige - serveras såsen till smörrebröd med panerad fisk eller rostbiff.
Varianter
- Du kan hacka i alla pickles du gillar, vanligast är gurka och syltlök.
- Någon tsk hackad inlagd ingefära ger lite annorlunda men mycket god smak åt remouladsås.
- Om du vill kan du laga hemjord majonnäs men det går också bra med färdigköpt majonnäs.
- Vegan remouladsås kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs.
Uppskattat näringsvärde per portion: 283 kcal