Remouladsås

Introduktion och förberedelse

Remouladsås är en god kall sås med majonnäs som blandas med hackad syltlök, ättiksgurka samt blandade grönsakspickles.

Den gula färgen och lite smak får såsen av en nypa curry och/eller gurkmeja.

Serveringsförslag

Varianter

  • Du kan hacka i alla pickles du gillar, vanligast är gurka och syltlök.
  • Någon tsk hackad inlagd ingefära ger lite annorlunda men mycket god smak åt remouladsås.
  • Om du vill kan du laga hemjord majonnäs men det går också bra med färdigköpt majonnäs.
  • Vegan remouladsås kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs.

Hemgjord remouladsås med majonnäs som grund smaksatt med lite curry samt pickles.
Hemgjord remouladsås med majonnäs som grund smaksatt med lite curry samt pickles.

4 portioner remouladsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 0,5 dl ättiksgurka
  • 0,5 dl syltlök
  • 1 dl pickles av grönsaker som morot, blomkål osv eller ta mer av ättiksgurka och syltlök
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt och vitpeppar
  • 2 msk kapris (valfritt)
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk curry (valfritt)
  • 2 krm gurkmeja (valfritt)

Tillagning

  1. Hacka ättiksgurka, syltlök, pickles samt kapris grovt.
  2. Lägg i en skål.
  3. Blanda i majonnäs.
  4. Smaka av med citronsaft, salt, peppar, curry och gurkmeja.
  5. Förvara remouladsåsen i kylen. Remouladen blir godare efter någon timme.
E-mail
Medel: 4 (147 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 283 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-05