Smörrebröd med panerad fiskfilé

Introduktion och förberedelse

Smörrebröd med panerad fiskfilé och remouladsås.

Bjud på goda smörrebröd eller små danska smörgåsar som en lyxig smörrebrödslunch - gör gärna några fler varianter. Gott med kall öl till.

10 mmörrebröd med panerad fiskfilé

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 50 gram smörgåsmargarin eller smör
  • 10 skivor grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 små bitar torsk eller små spättafiléer
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 4 dl ströbröd
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl remouladsås
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 10 små kvistar färsk dill

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd och göra remouladsås.
  2. Är inte fisken i lagom små bitar att lägga på smörrebröden så skär fisken i tio små bitar.
  3. Torka fiskbitarna med hushållspapper.
  4. Häll upp mjöl på en tallrik, knäck och vispa ihop äggen i en bunke samt häll upp ströbröd på en andra tallrik.
  5. Vänd först fiskbitarna i mjöl, doppa sedan i ägg och vänd sist väl i ströbröd. Stek fiskfiléerna i olivolja och smör ljust bruna på varje sida.
  6. Ställ fisken åt sidan att svalna (ställ ev. in i kylen om du förbereder innan).
  7. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
  8. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
  9. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  10. Lägg på en panerad fiskfilé, toppa med en klick remouladsås, en klyfta citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen.
  11. Garnera smörrebröden med plockad dill.
  12. Smörrebröd med panerad fisk klart att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.