Smörrebröd med panerad fiskfilé
Smörrebröd med panerad fiskfilé och remouladsås.
Goda smörrebröd eller min version av små danska smörgåsar med panerad fisk som spättafilé eller torskfilé, majonnäs eller remoulad, grönsallad, tomat och citron.
Tillagning
- Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd och göra remouladsås eller majonnäs.
- Är inte fisken i lagom små bitar att lägga på smörrebröden så skär fisken i fem små bitar.
- Torka fiskbitarna med hushållspapper.
- Häll upp mjöl på en tallrik, knäck och vispa ihop äggen i en bunke samt häll upp ströbröd på en andra tallrik.
- Vänd först fiskbitarna i mjöl, doppa sedan i ägg och vänd sist väl i ströbröd. Stek fiskfiléerna i olivolja och smör ljust bruna på varje sida.
- Ställ fisken åt sidan att svalna (ställ ev. in i kylen om du förbereder innan).
- Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
- Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
- Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
- Lägg på en panerad fiskfilé, toppa med en klick remouladsås eller majonnäs, en klyfta citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen.
- Garnera smörrebröden med plockad dill.
- Smörrebröd med panerad fisk klart att servera.
Serveringsförslag
- Passar som förrätt på egen hand.
- Eller lätt lunch, brunch eller middag tillsammans med fler smörrebröd - räkna förslagsvis 2-3 totalt. Fixa exempelvis en lyxig dansk lunch med fler varianter på smörrebröd.
Varianter
- Du kan göra remouladsås eller egen majonnäs.
- Vidare kan du baka eget ljust bröd eller servera på rågbröd.
Att dricka till
Gott med kall öl - gärna dansk pilsner eller IPA som Mikkeller samt kyld dansk snaps som Gammeldansk eller akvavit.
Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal