Smörrebröd med panerad fiskfilé

Smörrebröd med panerad fiskfilé och remouladsås.

10 Smörrebröd med panerad fiskfilé

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 50 gram smörgåsmargarin eller smör
  • 10 skivor grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 små bitar torsk eller små spättafiléer
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 4 dl ströbröd
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl remouladsås
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 10 små kvistar färsk dill

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd och göra remouladsås.
  2. Är inte fisken i lagom små bitar att lägga på smörrebröden så skär fisken i tio små bitar.
  3. Torka fiskbitarna med hushållspapper.
  4. Häll upp mjöl på en tallrik, knäck och vispa ihop äggen i en bunke samt häll upp ströbröd på en andra tallrik.
  5. Vänd först fiskbitarna i mjöl, doppa sedan i ägg och vänd sist väl i ströbröd. Stek fiskfiléerna i olivolja och smör ljust bruna på varje sida.
  6. Ställ fisken åt sidan att svalna (ställ ev. in i kylen om du förbereder innan).
  7. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
  8. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
  9. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  10. Lägg på en panerad fiskfilé, toppa med en klick remouladsås, en klyfta citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen.
  11. Garnera smörrebröden med plockad dill.
  12. Smörrebröd med panerad fisk klart att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer