Pankopanerad torsk

Introduktion och förberedelse

Färsk eller fryst torsk panerad i pankosmulor - ett japanskt ströbröd som ger en frasig och god panering till fisk.

Serveringsförslag

Tips

  • Du kan ta torskfilé, ryggfilé av torsk, torskblock, sej eller vilken annan vit fiskfilé som helst. Även filé av plattfisk som spätta blir gott.
  • Det finns fina styckfrysta fiskbitar att köpa. Tina fisken i kylen i en skål och täck med gladplast - förslagsvis kvällen innan eller på morgonen - så att den släpper vätska innan du tillagara den.
  • Välj MSC-märkt fisk.

4 portioner pankopanerad torsk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram torsk - gärna färsk skuren i portionsbitar
  • PANERING: 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 ägg
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk smör
  • KALL SÅS: 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 krm salt
  • MOS: 8 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 50 gram smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • TILLBEHÖR: 1 broccoli
  • 2 morötter

Tillagning

  1. MOS: Skala potatis och palsternackor. Skär dem i mindre bitar ca 2x2 cm.
  2. Koka potatis och palsternacka mjuka i ca 20 minuter. Häll av.
  3. Mosa med en potatisstöt tillsammans med smör, mjölk salt och peppar. Sätt åt sidan och håll varmt.
  4. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, dill, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  5. Förbered önskade tillbehör. Skär broccoli i buketter. Skala och riv morot fint.
  6. Koka broccoli några minuter under tiden du panerar fisken.
  7. Skär torsken i portionsbitar.
  8. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
  9. Vispa upp ägget i en djup tallrik.
  10. Mät upp panko i en tallrik.
  11. Vänd torskbitarna i mjöl sedan ägg och sist i panko.
  12. Stek dem i rikligt med olja och smör i en panna ca 3 minuter på varje sida på medelvärme. Paneringen ska bli ljust brun utan att brännas samtidigt som torsken ska bli genomstekt.
  13. Servera den pankopanerade torsken med mos, kall sås, broccoli och riven morot.
E-mail
Medel: 4.1 (62 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 179 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-24

Tillbehör och liknande recept: