Korv Stroganoff med falukorv

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. Här recept på klassiskt korv Stroganoff.

Falukorven kan bytas mot starkare korv som chorizo. Sojaprotein eller quorn blir också gott samt vegetariskt. En klyfta pressad vitlök samt 0,5 tsk oregano blir också gott i Stroganoff. Vidare kan man ha paprikapulver.

Servera med ris som matris, råris, vildris eller quinoa, matvete eller bulgur. Vill ha ha mer grönsaker i så passar fräst tärnad vitkål jättebra i Stroganoffen. Garnera gärna med hackad persilja och ev. en klick crème fraiche eller Smetana fraiche på toppen.

4 portioner korv stroganoff med falukorv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt, kokbar creme fraiche eller grädde (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker eller ketchup efter smak
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 0,5 röd paprika (valfritt)
  • 6 champinjoner (valfritt)
  • Några droppar tabasco (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka ris om du vill ha det till (basmatiris gillar jag).
  2. Skär korven på längden i skivor, skär sedan skivorna i stavar ca 1 cm breda.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Ta fram en stekpanna med höga kanter eller gryta.
  5. Stek korv och lök i olivolja några minuter tills det fått färg.
  6. Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
  7. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk; rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
  8. Vill du ha i röd paprika och champinjoner så sköljer och strimlar du dem och vänder i Stroganoffen.
  9. Rör ev. ut yoghurt, kokbar creme fraiche eller grädde i Stroganoffen mot slutet och smaka av med salt, socker eller ketchup samt peppar samt ev. tabasco. Lite vinäger kan man också smaka av med.
  10. Servera korv Stroganoff med kokt ris. Tomatsallad, gott bröd samt grönsallad är också gott till.
E-mail
Medel: 4.1 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer