Het Stroganoff med Falukorv

En riktigt god Stroganoff som är lite hetare och gjord på riktig Falukorv. Jag är lite speciell för jag föredrar makaroner/pasta istället för ris. Väldigt omtyckt av vänner och bekanta.

Du kan tillsätta chilisås, chilipeppar eller cayennepeppar efter eget tycke så stroganoffen blir så het som du vill.

Servera med ris som matris, råris, vildris eller quinoa, matvete eller bulgur. Vill ha ha mer grönsaker i så passar fräst tärnad vitkål och röd paprika jättebra i Stroganoffen. 

Garnera gärna med hackad persilja och ev. en klick crème fraiche eller Smetana på toppen.

4 portioner stroganoff med Falukorv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk passerade tomater
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 droppe Blairs Mega Death Sauce eller några droppar Tabasco eller chili efter tycke
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Hacka upp falukorven, först runda skivor sedan göra smala, nästan strimlor.
  2. Koka upp vatten till pastan.
  3. Bryn korven ordentligt i en stekpanna med olivolja. (Tips: Olivolja i stekpannan först. Sen sätt på högvärme och för att prova så att pannan är varm, stänk lite vatten. Fräser det är det bara att lägga i korven.)
  4. I med pastan i pastavattnet.
  5. När korven har fått lite yta sänk temperaturen lite och häll i grädden och de passerade tomaterna.
  6. När det börjar bli lite värme i pannan igen ha i Blair\\\'s MDS, eller Tabasco. Pressa i vitlök(arna).
  7. Krydda Stroganoffen efter behag, beroende hur pass starkt du vill ha. Lättaste är att smaka sig fram.
  8. I med tomatpuréen och buljongen.
  9. Låt sjuda till pastan är klar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer