Het Stroganoff med falukorv

Introduktion och förberedelse

En riktigt god Stroganoff som är lite hetare för dig som gillar chili.

Här med falukorv och tomat som vanligt samt tips på vilken chili du kan tillsätta för en extra stark Stroganoff. Chilisås, chilipeppar eller cayennepeppar är några tips.

Serveringsförslag

  • Servera med kokt ris som jasminris, råris eller basmatiris.
  • Quinoa, matvete eller bulgur är också gott till.
  • Vill ha ha mer grönsaker i så passar champinjoner, wokgrönsaker, fräst tärnad vitkål, gröna sojabönor, spetskål eller röd paprika jättebra i Stroganoffen.
  • Garnera gärna med hackad persilja samt eventuellt en klick crème fraiche eller Smetana på toppen.

Val av chili

Servera gärna med extra chilisås vid sidan att ta på för de som vill exempelvis Sriracha, tabasco eller hemgjord chilisås.

Blairs Mega Death sås är mycket het och den finns i välsorterade butiker, på nätet eller i importbutiker. Du kan blanda chilis med olika slags hetta också.

  • Alternativ är någon msk Sriracha chilisås, några droppar tabasco, någon tsk sambal oelek eller liknande
  • 1 tsk torkade chiliflakes eller 1 torkad chili som chipotle eller ancho-chili.
  • Färsk strimlad chili som exempelvis en halv habanero, en piri-piri, 2 chili padrone eller en vanlig röd spansk chilipeppar.

Krämigare variant

Vill du ha en krämigare Stroganoff så tillsätt och koka upp 1-2 dl grädde på slutet.

Vidare kan man ha några msk kokbar crème fraiche i.

4 portioner stroganoff med Falukorv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk passerade tomater
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 droppe Blairs Mega Death Sauce eller några droppar Tabasco, tsk Sriracha eller annan chili efter tycke
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Hacka upp falukorven, först runda skivor sedan göra smala, nästan strimlor.
  2. Koka upp vatten till pastan.
  3. Bryn korven ordentligt i en stekpanna med olivolja. (Tips: Olivolja i stekpannan först. Sen sätt på högvärme och för att prova så att pannan är varm, stänk lite vatten. Fräser det är det bara att lägga i korven.)
  4. I med pastan i pastavattnet.
  5. När korven har fått lite yta sänk temperaturen lite och häll i grädden och de passerade tomaterna.
  6. När det börjar bli lite värme i pannan igen ha i Blair\\\'s MDS, eller Tabasco. Pressa i vitlök(arna).
  7. Krydda Stroganoffen efter behag, beroende hur pass starkt du vill ha. Lättaste är att smaka sig fram.
  8. I med tomatpuréen och buljongen.
  9. Låt sjuda till pastan är klar.
E-mail
Medel: 4.3 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 232 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-25