Thaistroganoff
En Stroganoff med falukorv och thaismak av kokosmjölk, röd curry pasta, chili, vitlök och grönsaker.
En god variant på stroganoff med lite annorlunda smak.
Tillagning
- Skala och pressa vitlök i en stor kastrull.
- Hacka chili och tillsätt den tillsamman med currypasta och 2 msk olja. Fräs någon minut och rör då och då.
- Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, socker och buljongtärning. Koka upp och låt småputtra på låg värme.
- Börja koka ris om du vill ha det till.
- Skär falukorv i stavar. Fräs dem i någon msk olja och lägg över i såsen.
- Skala och skär lök i grova bitar. Fräs i lite olja och lägg över i såsen.
- Skölj och tärna paprika. Fräs den i lite olja och lägg över i såsen.
- Skölj och tärna zucchini. Fräs i lite olja och lägg över i såsen.
- Skölj och dela minimajs. Fräs i lite olja och lägg över i såsen.
- Skär broccoli i buketter och tillsätt dem.
- Tillsätt grädden och koka upp.
- Rensa och skölj purjolök och fräs i lite olja. Tillsätt till såsen.
- Smaka av stroganoffen med fisksås, salt och peppar.
- Servera thaistroganoffen med jasminris och garnera den ev. med färsk koriander samt röd chiliolja.
Serveringsförslag
- Servera med jasminris.
- Om du vill kan du garnera thaistroganoffen med färsk koriander och röd chiliolja.
Varianter
- Om du vill göra det lite enklare kan du köpa färdiga frysta wokgrönsaker och ha i Stroganoffen.
Det finns olika stark röd currypasta beroende på märke. Därför är det bra att ta lite i början och sedan smaka av med mera så den blir så stark du vill ha den.
Uppskattat näringsvärde per portion: 549 kcal