Stroganoff med het korv chorizo

Stroganoff med het korv som chorizo eller annan god köttig korv av valfri sort. Ett gott bröd samt ris, quinoa, råris eller kokt vete eller couscous passar till stroganoff.

En grönsallad med ex. babyspenat, cocktailtomater och avokado eller paprika blandad med lite olivolja, vinäger, salt och peppar passar också till.

Om du vill ha goda grönsaker i stroganoffen så passar fräst röd paprika, tärnad vitkål, tärnad äggplanta, skivade champinjoner, strimlad purjolök, slantad morot och kokta stora vita bönor att koka med i Stroganoffen.

Stroganoffrecept till 4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 st kryddiga korvar som ex. chorizo
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong eller mjölk
  • 1 dl creme fraiche, grädde eller matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 3 droppar tabasco

Tillagning

  1. Börja koka ris eller annat tillbehör du vill ha till stroganoffen.
  2. Dela korven på längden och skär den i bitar.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Värm en stekpanna på spisen.
  5. Stek korv och lök i olivolja. Pressa i vitlök.
  6. Stek några minuter tills det fått färg.
  7. Tillsätt tomatpure och vetemjöl samt rör runt.
  8. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  9. Tillsätt creme fraiche, grädde eller yoghurt mot slutet, värm upp och smaka av med salt, socker, peppar samt tabasco innan servering.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer