Stroganoff med het korv chorizo

Introduktion och förberedelse för tillagning

Stroganoff med het korv som chorizo eller annan god köttig korv av valfri sort. Ett gott bröd samt ris, quinoa, råris eller kokt vete eller couscous passar till stroganoff.

En grönsallad med ex. babyspenat, cocktailtomater och avokado eller paprika blandad med lite olivolja, vinäger, salt och peppar passar också till.

Om du vill ha goda grönsaker i stroganoffen så passar fräst röd paprika, tärnad vitkål, tärnad äggplanta, skivade champinjoner, strimlad purjolök, slantad morot och kokta stora vita bönor att koka med i Stroganoffen.

Stroganoffrecept till 4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 st kryddiga korvar som ex. chorizo
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong eller mjölk
  • 1 dl creme fraiche, grädde eller matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 3 droppar tabasco

Tillagning

  1. Börja koka ris eller annat tillbehör du vill ha till stroganoffen.
  2. Dela korven på längden och skär den i bitar.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Värm en stekpanna på spisen.
  5. Stek korv och lök i olivolja. Pressa i vitlök.
  6. Stek några minuter tills det fått färg.
  7. Tillsätt tomatpure och vetemjöl samt rör runt.
  8. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  9. Tillsätt creme fraiche, grädde eller yoghurt mot slutet, värm upp och smaka av med salt, socker, peppar samt tabasco innan servering.
E-mail
Medel: 3.4 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.