Vegan Stroganoff

En Veganoff med sojakorv och utan falukorv. Massor av god smak med krossade tomater, paprika, lök, vitlök, champinjoner och oregano samt havregrädde.

En helt vegan stroganoff med Astrid & Apornas sojakorv "Jättekorv" istället för falukorv. Man kan också ta annat sojaprotein efter tycke. Istället för grädde har jag valt Imat (som matlagningsgrädde) från Oatly men man kan också ta sojagrädde.

Gott med basmatiris, råris, vildris, matvete, couscous, quinoa, blomkålsfräs eller annt valfritt tillbehör. Servera gärna en grönsallad till.

Vill man dryga ut Veganoffen ännu mer kan man ha i tärnad fräst vitkål, spetskål eller sommarkål samt kokta stora vita bönor (som också är bra källa till fullvärdigt protein).

4 portioner Vegan Stroganoff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram Astrid & Apornas Jättekorv
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl Imat (som matlagningsgrädde) Oatly
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 0,5 röd paprika
  • 6 champinjoner
  • 2 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • Tillbehör: 4 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja koka ris enligt paket.
  2. Skär sojakorven i ca 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Skala och pressa vitlök och lägg med lök, sojakorv samt olja i en gryta.
  5. Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
  6. Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
  7. Tillsätt krossade tomater och vatten.
  8. Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
  9. Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
  10. Rör i oregano samt chiliflakes.
  11. Rör i Imat i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
  12. Servera vegan Stroganoffen med kokt ris. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat