Vegan Stroganoff med sojakorv
En vegan Stroganoff eller Veganoff med sojakorv och utan falukorv.
Massor av god smak med krossade tomater, paprika, lök, vitlök, champinjoner och oregano samt havregrädde.
Tillagning
- Börja koka ris enligt paket.
- Skär sojakorven i ca 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites.
- Skala och hacka lök.
- Skala och pressa vitlök och lägg med lök, sojakorv samt olja i en gryta.
- Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
- Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
- Tillsätt krossade tomater och vatten.
- Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
- Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
- Rör i oregano samt chiliflakes.
- Rör i Imat i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
- Servera vegan Stroganoffen med kokt ris. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
Serveringsförslag
Gott med kokt ris till - prova basmatiris, vildris, råris, jasminris eller matris samt gärna ett gott bröd och en grönsallad eller annan sallad till.
Val av sojakorv
- En helt vegan stroganoff som jag från början lagade med Astrid & Apornas sojakorv "Jättekorv" istället för falukorv. Dock finns inte detta varumärke kvar längre så du får ersätta med annan sojakorv eller sojaprotein.
- Andra vegetariska varianter är med halloumi, sojaprotein, Seitan eller quorn.
Varianter
- Istället för grädde har jag valt Imat (som matlagningsgrädde) från Oatly men man kan också ta sojagrädde.
- Vill man dryga ut Veganoffen ännu mer kan man ha i tärnad fräst vitkål, spetskål eller sommarkål samt kokta stora vita bönor (som också är bra källa till fullvärdigt protein).
Uppskattat näringsvärde per portion: 503 kcal