Vegan Stroganoff

En Veganoff med sojakorv och utan falukorv. Massor av god smak med krossade tomater, paprika, lök, vitlök, champinjoner och oregano samt havregrädde.

En helt vegan stroganoff med Astrid & Apornas sojakorv "Jättekorv" istället för falukorv. Man kan också ta annat sojaprotein efter tycke. Istället för grädde har jag valt Imat (som matlagningsgrädde) från Oatly men man kan också ta sojagrädde.

Gott med basmatiris, råris, vildris, matvete, couscous, quinoa, blomkålsfräs eller annt valfritt tillbehör. Servera gärna en grönsallad till.

Vill man dryga ut Veganoffen ännu mer kan man ha i tärnad fräst vitkål, spetskål eller sommarkål samt kokta stora vita bönor (som också är bra källa till fullvärdigt protein).

4 portioner Vegan Stroganoff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram Astrid & Apornas Jättekorv
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl Imat (som matlagningsgrädde) Oatly
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 0,5 röd paprika
  • 6 champinjoner
  • 2 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • Tillbehör: 4 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja koka ris enligt paket.
  2. Skär sojakorven i ca 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Skala och pressa vitlök och lägg med lök, sojakorv samt olja i en gryta.
  5. Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
  6. Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
  7. Tillsätt krossade tomater och vatten.
  8. Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
  9. Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
  10. Rör i oregano samt chiliflakes.
  11. Rör i Imat i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
  12. Servera vegan Stroganoffen med kokt ris. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer