Korv Stroganoff med crème fraiche
Korv Stroganoff med crème fraiche, krossade tomater, falukorv, röd paprika och champinjoner.
Tillagning
- Börja koka ris enligt paket.
- Skär falukorven i c 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites. Skala och hacka lök.
- Skala och pressa vitlök och lägg med lök, falukorv samt olja i en gryta.
- Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
- Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
- Tillsätt krossade tomater och vatten.
- Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
- Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
- Rör i oregano samt chiliflakes.
- Rör i crème fraiche i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
- Servera korv Stroganoff med kokt ris. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
Serveringförslag
- Servera med ris som matris, råris, vildris eller quinoa, matvete eller bulgur.
- Garnera gärna med hackad persilja och toppa ev. med en extra klick crème fraiche, gräddfil eller Smetana på toppen.
Vill ha ha mer grönsaker i så passar fräst tärnad vitkål, gröna sojabönor, zucchini, broccolibuketter, blomkål med mera jättebra i Stroganoffen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 543 kcal