Korv Stroganoff med crème fraiche

Introduktion och förberedelse

Korv Stroganoff med crème fraiche, krossade tomater, falukorv, röd paprika och champinjoner.

Serveringförslag

  • Servera med ris som matris, råris, vildris eller quinoa, matvete eller bulgur.
  • Garnera gärna med hackad persilja och toppa ev. med en extra klick crème fraiche, gräddfil eller Smetana på toppen.

Vill ha ha mer grönsaker i så passar fräst tärnad vitkål, gröna sojabönor, zucchini, broccolibuketter, blomkål med mera jättebra i Stroganoffen.

4 portioner korv Stroganoff med crème fraiche

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl kokbar crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 0,5 röd paprika
  • 6 champinjoner
  • 2 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • TILLBEHÖR: 4 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 35 gram grönsallad, en påse ex. rödbeta mangold

Tillagning

  1. Börja koka ris enligt paket.
  2. Skär falukorven i c 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites. Skala och hacka lök.
  3. Skala och pressa vitlök och lägg med lök, falukorv samt olja i en gryta.
  4. Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
  5. Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater och vatten.
  7. Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
  8. Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
  9. Rör i oregano samt chiliflakes.
  10. Rör i crème fraiche i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
  11. Servera korv Stroganoff med kokt ris. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
E-mail
Medel: 3.8 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 543 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-26