Korv Stroganoff med creme fraiche

Korv Stroganoff med crème fraiche, krossade tomater, falukorv, röd paprika och champinjoner.

Servera med ris som matris, råris, vildris eller quinoa, matvete eller bulgur. Vill ha ha mer grönsaker i så passar fräst tärnad vitkål jättebra i Stroganoffen.

Garnera gärna med hackad persilja och ev. en klick crème fraiche eller Smetana fraiche på toppen.

4 portioner korv Stroganoff med crème fraiche

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl kokbar crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 0,5 röd paprika
  • 6 champinjoner
  • 2 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • Tillbehör: 4 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja koka ris enligt paket.
  2. Skär falukorven i c 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites. Skala och hacka lök.
  3. Skala och pressa vitlök och lägg med lök, falukorv samt olja i en gryta.
  4. Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
  5. Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater och vatten.
  7. Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
  8. Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
  9. Rör i oregano samt chiliflakes.
  10. Rör i crème fraiche i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
  11. Servera korv Stroganoff med kokt ris. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
E-mail
Medel: 3.7 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2017-04-02

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Mosa dina äpplen

Jo det finns ännu äpplen kvar. Ta tillvara på dem och gör äppelmos. Nyttigt och gott att äta året om till gröt, flingor och som tillbehör. 

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål?

Läs mer