Quorn Stroganoff

Introduktion och förberedelse

En vegetarisk Stroganoff med quorn i tomatsås.

Du laga stroganoffen med quornbitar eller strimla quornfilé.

Serveringsförslag

  • Servera med kokt ris som jasminris, råris eller basmatiris.
  • Quinoa, matvete eller bulgur är också gott till.
  • Vill ha ha mer grönsaker i så passar champinjoner, wokgrönsaker, fräst tärnad vitkål, gröna sojabönor, spetskål eller röd paprika jättebra i Stroganoffen.
  • Garnera gärna med hackad persilja samt eventuellt en klick crème fraiche eller Smetana på toppen.

Mer grönsaker

Lägg gärna till mer grönsaker i stroganoffen. Några förslag är en strimlad paprika, 2 dl tärnad vitkål, 150 gram svamp och/eller ett paket sköljda kokta stora vita bönor.

4 portioner Quorn Stroganoff

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 g quornbitar eller quornfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong, sojamjölk, havremjölk, Oatley eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 5 droppar tabasco

Tillagning

  1. Värm en stekpanna på spisen.
  2. Skala och hacka lök. Skär quornfiléer i strimlor om du köpt det.
  3. Stek quornbitarna med lök i olivolja några minuter tills det fått lite färg.
  4. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  6. Tillsätt yoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar samt ev. några droppar tabasco.
E-mail
Medel: 3.8 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 245 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-25