Quorn Stroganoff

Introduktion och förberedelse

En vegetarisk Stroganoff med quorn i tomatsås. Ris, quinoa, råris eller kokt vete eller couscous passar till.

Lägg gärna till strimlad paprika, tärnad vitkål, svamp och kokta stora vita bönor.

Du kan ta quornbitar eller strimla quornfilé.

4 portioner Quorn Stroganoff

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 g quornbitar eller quornfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong, sojamjölk, havremjölk, Oatley eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 5 droppar tabasco

Tillagning

  1. Värm en stekpanna på spisen.
  2. Skala och hacka lök. Skär quornfiléer i strimlor om du köpt det.
  3. Stek quornbitarna med lök i olivolja några minuter tills det fått lite färg.
  4. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  6. Tillsätt yoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar samt ev. några droppar tabasco.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.