Quorn Stroganoff

En vegetarisk Stroganoff med quorn i tomatsås. Ris, quinoa, råris eller kokt vete eller couscous passar till. Lägg gärna till strimlad paprika, tärnad vitkål, svamp och kokta stora vita bönor. Istället för quorn kan du använda blötlagda sojakuddar - sojaprotein.

4 portioner Quorn Stroganoff

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 g quorn
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong, sojamjölk, havremjölk, Oatley eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 5 droppar tabasco

Tillagning

  1. Värm en stekpanna på spisen.
  2. Skala och hacka lök.
  3. Stek quornbitarna med lök i olivolja några minuter tills det fått lite färg.
  4. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  6. Tillsätt yoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar samt ev. några droppar tabasco.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer