Quorn Stroganoff

En vegetarisk Stroganoff med quorn i tomatsås. Ris, quinoa, råris eller kokt vete eller couscous passar till.

Lägg gärna till strimlad paprika, tärnad vitkål, svamp och kokta stora vita bönor.

Du kan ta quornbitar eller strimla quornfilé.

4 portioner Quorn Stroganoff

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 g quornbitar eller quornfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong, sojamjölk, havremjölk, Oatley eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 5 droppar tabasco

Tillagning

  1. Värm en stekpanna på spisen.
  2. Skala och hacka lök. Skär quornfiléer i strimlor om du köpt det.
  3. Stek quornbitarna med lök i olivolja några minuter tills det fått lite färg.
  4. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  6. Tillsätt yoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar samt ev. några droppar tabasco.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer