Korv Stroganoff med bönor, paprika och svamp

Mindre korv och mer grönsaker. Bönor, paprika och champinjoner passar utmärkt i vilken Stroganoff som helst. Lägg till hackad fräst vitkål med om du vill ha ännu mer grönsaker.

Ris, quinoa, råris, vildris eller kokt vete eller couscous passar till.

6 portioner korv stroganoff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 200 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 paprika av varje färg
  • 200 gram champinjoner eller annan svamp
  • 200 gram kokta bönor ex. Adzukibönor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt en stekpanna på spisen.
  2. Skär korven på längden i skivor, skär sedan skivorna i stavar.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Strimla paprika och skiva svamp.
  5. Stek korv, sedan lök, sedan paprika och sist svamp i olivolja några minuter vardera.
  6. Lägg över efterhand i en gryta eller kastrull.
  7. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  8. Tillsätt krossade tomater, bönor, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  9. Tillsätt yoghurt mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-01-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept