Korv Stroganoff med bönor, paprika och svamp

Introduktion och förberedelse

Mindre korv och mer grönsaker. Bönor, paprika och champinjoner passar utmärkt i vilken Stroganoff som helst.

Lägg till hackad fräst vitkål med om du vill ha ännu mer grönsaker för en billig peng.

Ris, quinoa, råris, vildris eller kokt vete eller couscous passar till.

6 portioner korv stroganoff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 200 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 paprika av varje färg
  • 200 gram champinjoner eller annan svamp
  • 200 gram kokta bönor ex. Adzukibönor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt en stekpanna på spisen.
  2. Skär korven på längden i skivor, skär sedan skivorna i stavar.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Strimla paprika och skiva svamp.
  5. Stek korv, sedan lök, sedan paprika och sist svamp i olivolja några minuter vardera.
  6. Lägg över efterhand i en gryta eller kastrull.
  7. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  8. Tillsätt krossade tomater, bönor, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  9. Tillsätt yoghurt mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.