Korv Stroganoff med bönor, paprika och svamp

Introduktion och förberedelse

En Stroganoff med mindre mängd korv och mer grönsaker som paprika i olika färger, champinjoner och bönor.

Bönor, paprika och champinjoner passar utmärkt i vilken Stroganoff som helst.

Serveringsförslag

Varianter

  • Lägg till hackad fräst vitkål med om du vill ha ännu mer grönsaker för en billig peng.
  • Fler grönsaker som passar i är gröna sojabönor edamame, fryst bönmix, fryst bladspenat, majs, cocktailtomater, tärnad aubergine - stek mjuka 10 minuter innan; strimlad purjolök, tärnad zucchini med mera.

Stroganoff med mer grönsaker på tallrik serverad med ris och babyspenat.
Dryga ut din Stroganoff med mer grönsaker som paprika, svamp och bönor. Gott som vanligt med ris. Jag hade råris och babyspenat till.

6 portioner korv stroganoff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 300 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 paprika av varje färg
  • 200 gram champinjoner eller annan svamp
  • 200 gram kokta bönor ex. Adzukibönor eller valfri sort, ca en burk utan lag; eller fryst bönmix
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten samt en grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde eller kokbar crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt en stekpanna på spisen.
  2. Skär korven på längden i skivor, skär sedan skivorna i stavar.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Strimla paprika och skiva svamp.
  5. Stek korv, sedan lök, sedan paprika och sist svamp i olivolja några minuter vardera.
  6. Lägg över efterhand i en gryta eller kastrull.
  7. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  8. Tillsätt krossade tomater, bönor, vatten och buljongtärning samt rör och koka 5 minuter.
  9. Tillsätt grädde eller kokbar crème fraiche mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar innan servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-12