Korv Stroganoff med bönor, paprika och svamp

Mindre korv och mer grönsaker. Bönor, paprika och champinjoner passar utmärkt i vilken Stroganoff som helst. Lägg till hackad fräst vitkål med om du vill ha ännu mer grönsaker. 

Ris, quinoa, råris, vildris eller kokt vete eller couscous passar till.

6 portioner korv stroganoff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 200 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 paprika av varje färg
  • 200 gram champinjoner eller annan svamp
  • 200 gram kokta bönor ex. Adzukibönor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt en stekpanna på spisen.
  2. Skär korven på längden i skivor, skär sedan skivorna i stavar.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Strimla paprika och skiva svamp.
  5. Stek korv, sedan lök, sedan paprika och sist svamp i olivolja några minuter vardera.
  6. Lägg över efterhand i en gryta eller kastrull.
  7. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  8. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  9. Tillsätt yoghurt mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat