Kalkonfilé i ugn med soltorkade tomater
Kalkonfilé i ugn med soltorkade tomater i krämig sås av crème fraiche och vitt vin smaksatt med vitlök, lite soja och persilja.
Enkelt, gott och snabblagat.
Kalkon och sås i ett.
Istället för kalkonfilé kan du ta kycklingfilé, fläskfilé, laxfilé eller quornfilé.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förbered önskat tillbehör som ex. potatis, ris eller pasta.
- Skär kalkonfilén i 1 cm tjocka skivor tvärs över köttfibrerna.
- Ta fram en ugnsfast gratängform.
- Värm en stekpanna och tillsätt lite olivolja.
- Bryn kalkonskivorna några i taget, salta och peppra samt lägg över i formen.
- Strimla de soltorkade tomaterna och strö dem över kalkonen.
- Skala och pressa vitlöken blanda runt med kalkonen.
- Tillsätt vitt vin, kycklingbuljong, soja och crème fraiche.
- Hacka persilja och vänd i den.
- Sätt in i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Ta ut och servera med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
- Gott med kokt potatis, potatismos, pressad potatis, kokta morötter, blomkål, gröna bönor eller andra rotfrukter.
- Vidare passar rostade rotfrukter, tagliatelle, råris eller kokt matvete.
- Ett salladsfat, grönsallad, tomatsallad och kokta grönsaker är några gröna tillbehör som passar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 452 kcal