Pasta med kalkon, svamp och grädde

Introduktion och förberedelse

Pasta med kalkon, svamp, grädde och lök. Du kan ta valfri pasta men penne, gnocchis, tagliatelle är goda förslag.

God pasta till vardagsmiddag eller lunch.

Rester kan du ta med som lunchlåda.

Varianter

  • Blir också god med kycklingfilé, quornfilé eller enbart svamp (utan ost och med sojagrädde) för vegan variant.

Att dricka till

Detta är en vinvänlig rätt så vilket vin som helst passar till. Ett förslag är ett fylligt vitt chardonnay eller italienskt fylligt rött från ex. Valpolicella.

Pasta penne med kalkon och en sallad till på tallrik
Pastan passar att servera med en grönsallad med avokado samt riven ost som parmesan eller grana padano över.

4 portioner pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram penne eller valfri pasta
  • 300 gram kalkonfilé
  • 200 gram svamp som champinjon, kantareller eller shiitake
  • 1 halv purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl vispgrädde + 1 dl av kokvattnet från pastan
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 6 msk vitt vin
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl hackad färsk basilika eller persilja
  • 40 gram riven parmesanost

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skär under tiden filén i strimlor.
  3. Rensa och skiva svamp, hacka lök och vitlök.
  4. Bryn köttet i olivolja i en panna med höga kanter. Eller använd en stekpanna och lägg över i en gryta efter hand.
  5. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  6. Rör ner vin, grädde och soja i pannan och låt puttra.
  7. Koka pastan enligt paket.
  8. Smaka av pastasåsen med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja. Tillsätt gärna en dl av kokvattnet från pastan till önskad tjocklek på såsen.
  9. Blanda såsen med pastan.
  10. Servera med riven parmesan som garnering. Gott med grönsallad med avokado till.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 614 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-15