Sås med balsamvinäger

Sås med balsamvinäger sk balsamvinägersås. Balsamvinäger är en fyllig, mörk och lagrad vinäger från Italien. Med soja och socker blir det en mycket god sås glace. Glace kallar man en tjock söt sås.
Balsamvinägersåsen eller glacen kan ringlas över rostade grönsaker, kött, fisk eller fågel.
Den kan också späs med steksky till en lösare sås.
Balsamvinägersåsen kan förberedas i god tid, förvaras i kylen och sedan värmas.

4 portioner sås med balsamvinäger

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl ljus soja
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 tsk maizena utrörd i 1 dl vatten

Tillagning

  1. Koka upp vinäger, soja och socker.
  2. Red av med maizenan under omrörning till den tjocklek du önskar.
  3. Ta av från värmen och smaka av såsen med ev. socker, salt och vit- eller svartpeppar samt servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat