Sidosallad med fetaost

Introduktion och förberedelse

Sidosallad med fetaost, rödkål, mangold och tomat.

En portionskål sallad med förslag på grönsallad och varianter.

Jag tog mangoldskott, strimlad rödkål, tärnade tomater och smulad fetaost med vinägrett.

Folk brukar gilla när sallad är fint upplagd i portionsformar - ett trick som funkar på de mest inbitna salladsvägrare.

Varianter

  • Du kan variera med andra goda ingredienser som: finriven morot, majs, kokta bönor, riven zucchini, råriven rödbeta, surkål, strimlad rödlök, tärnad paprika, gurka, rostade nötter, krutonger, rostade frön, soltorkade tomater, oliver osv.
  • Vinägretten kan du också variera som du önskar ev. med caesardressing, balsamvinäger eller någon annan av mina dressingar.
  • Du behöver inte vara så noga med antal gram grönsallad utan blanda så mycket du tycker går åt. En stor påse mangoldskott på 200 gram räcker till ca 8 sallader.

4 sidosallader med fetaost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 65 gram grön sallad som mangoldskott, babyspenat, isbergsallad eller blandad grönsallad
  • 150 gram rödkål eller spetskål
  • 2 tomater
  • 100 gram fetaost
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk fin vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skär rödkålen i stora klyftor och strimla den på mandolin, i matberedare eller för hand med kniv.
  2. Lägg i en stor salladskål.
  3. Salta och peppra kålen, tillsätt olivolja samt vinäger och arbeta in i kålen med handen någon minut (då mjuknar kålen något vilket är gott).
  4. Skölj och rensa salladen. Lägg med kålen.
  5. Skölj och tärna tomater och lägg med kålen.
  6. Blanda runt salladen.
  7. Fördela salladen i portionsskålar.
  8. Fördela och smula över fetaost över salladen innan servering.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 243 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-01