Grillad salsiccia råkorv med basilikakräm

Introduktion och förberedelse

Grillad salsiccia färsk råkorv med förslag på tillbehör.

Serveringsförslag

Jag hade en basilikakräm samt Amandinepotatis samt en grönsallad till. Men även andra valfria tillehör passar till. 

  • Amandinepotatisen kokade jag med skal och vände sedan runt med lite olivolja och salt samt gav lite yta på grillen till servering.
  • Andra förslag är kokt färskpotatis, Hasselbackspotatis, klyftpotatis, grillade primörer, grönsaksspett eller annat potatistillbehör. 
  • Basilikakrämen är en kall sås av mixad basilika blandad med crème fraiche och smaksatt med lite riven parmesan och citron. Såsen att förbereda i god tid samt ha i kylen fram till servering. Tre andra förslag på kalla såser hittar du här 
  • Som grönsallad hade jag stora skivade bifftomater med lite färsk hackad dill, ärtskott, rädisor och babyspenat samt lite olivolja, röd lagrad vinäger samt flingsalt. Här är fler förslag på grönsallad

Basilikakrämen serverad som kall sås på tallrik till salsiccia. Basilikakrämen passar att servera som kall sås till allt grillat som ovan till grillad råkorv som salsiccia, grillad kokt delikatesspotatis samt en grönsallad.

4 portioner salsiccia råkorv med basilikakräm

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 salsiccia färska råkorvar
  • ca 12 medelstora delikatesspotatisar med skal som Amandine
  • 1 msk olivolja samt 2 krm flingsalt till grillad potatis
  • BASILIKAKRÄM: 30 blad färsk basilika ca 1/2 stor kruka
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • GRÖNSALLAD: 2 bifftomater
  • 30 gram babyspenat
  • 8 rädisor
  • 3 msk grovhackad dill
  • 20 gram ärtskott
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk röd lagrad vinäger, vit balsamvinäger eller cidervinäger
  • 2 krm flingsalt

Tillagning

  1. BASILIKAKRÄM: Plocka blade från stjälkarna, rensa och grovhacka basilika samt lägg i en mixer.
  2. Tillsätt majonnäs och gräddfil samt citronsaft.
  3. Mixa tills basilikan är finfördelad någon minut.
  4. Tillsätt riven parmesan, salt och peppar. Mixa.
  5. Vänd i crème fraiche och lägg upp i en skål. Servera direkt eller ställ i kylen upp till något dygn.
  6. Garnera eventuellt med en några blad färsk basilika. Hit kan du förbereda och ha i såsen i kylen.
  7. POTATIS: Koka potatisen i ca 20-25 minuter. Har du fin potatis med skal kan det vara kvar annars skalar, skrubbar eller putsar du skalet innan. Lägg på en tallrik och samt vänd runt dem i lite olivolja samt flingsalt.
  8. SALLAD: Skölj och grovhacka spenat, skölj och skiva tomat, skölj och skiva rädisor samt skölj ärtskott och grovhacka dem. Blanda salladen på ett fat och skeda över lite olja samt vinäger samt strö över lite flingsalt.
  9. Grilla salsicciakorvarna runt om i 10 minuter på medelvärme så det blir väl genomstekta samt får fin färg.
  10. Grilla potatisen runt om några minuter så de får fin färg.
  11. Servera korven med potatisen, såsen och salladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 557 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-22

Liknande recept: