Salsiccia med potatissallad och grönsaksspett

Färsk grillad råkorv saliccia med potatissallad i vitlöksmajonnäs samt grillad grönsaksspett med vitlöksolja. Gott och enkelt från grillen.

Istället för salsiccia kan du grilla annan råkorv eller färsk chorizo eller bratwurst. Här med en potatissallad med vitlök, majonnäs och persilja. Du kan göra egen vitlöksmajonnäs - även kallat aioli - eller köpa 2 dl färdig majonnäs och blanda med 2 pressade vitlöksklyftor. Det finns också färdig aioli eller vitlöksmajonnäs att köpa och blanda med potatisen.

4 portioner salsicca med potatissallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 färska råkorvar salsicca
  • 700 gram potatis av fast sort ex. asterix, färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja, raps eller solrosolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Tillbehör: 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 2 tomater (valfritt)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 1 stor rödlök eller två små
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Börja med potatissalladen som du också kan förbereda innan och ha i kylen.
  2. Skala potatisen eller koka med skrubbat och putsat skal så det är fint. Tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
  3. Koka den mjuk i ca 15 minuter.
  4. Gör under tiden vitlöksmajonnäsen: Rör ihop äggula och senap i en skål. Tillsätt salt och peppar.
  5. Vispa ner olja droppvis till en majonnäs. Använd ev. en elvisp.
  6. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt citronsaft och hackad bladpersilja.
  7. Blanda vitlöksmajonnäsen med kokt ljummen eller kall potatis. Skölj och hacka bladpersilja samt tärna tomater.
  8. Strö över hackad bladpersilja och tärnad tomat vid serveringen.
  9. Grönsaksspett: Skölj paprika och zucchini. Skär paprikan i ca 4x4 cm tärningar. Dela på zucchinin på längden och skär i ca 4 cm bitar.
  10. Skala och dela rödlöken. Skär i sex klyftor.
  11. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivolja, salt och peppar i ett glas.
  12. Varva grönsakerna på fyra spett. Pensla dem med vitlöksoljan.
  13. Grilla grönsakerna och de färska korvarna på medelvärme i 10 minuter runt om.
  14. Servera de grillad korvarna och grönsaksspetten med potatissalladen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid.

Läs mer

Njut av svenska äpplen

Njut av årets rikliga svenska äppelskörd. Här hittar du mina bästa tips som att baka en äppelpaj, gör en sallad, laga en stek med äpplen, pressa egen råsaft - äppeljuice eller preppa ett äppelmos att ha i vinter.

Läs mer

Pajrecept för alla smaker

Pajer är sociala, har tålamod i kylen och gillar lunchraster. Dessutom kan man fylla dem med vad som helst.

Läs mer

Koka egen sylt och marmelad

Mina bästa tips och recept för dig som vill koka din egen sylt, marmelad eller gelé. Spara sommaren på burk.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer

Fira surströmmingen på klassiskt vis

Håll för näsan den tredje torsdagen i augusti för då är det traditionsenligt surströmmingspremiär. Här hittar du tips på hur du serverar surströmming, hur du öppnar surströmmingsburken samt klassiker som surströmmingsklämma.

Läs mer