Salsiccia med potatissallad och grönsaksspett

Färsk grillad råkorv saliccia med potatissallad i vitlöksmajonnäs samt grillad grönsaksspett med vitlöksolja. Gott och enkelt från grillen.

Istället för salsiccia kan du grilla annan råkorv eller färsk chorizo eller bratwurst. Här med en potatissallad med vitlök, majonnäs och persilja. Du kan göra egen vitlöksmajonnäs - även kallat aioli - eller köpa 2 dl färdig majonnäs och blanda med 2 pressade vitlöksklyftor. Det finns också färdig aioli eller vitlöksmajonnäs att köpa och blanda med potatisen.

4 portioner salsicca med potatissallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 färska råkorvar salsicca
  • 700 gram potatis av fast sort ex. asterix, färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja, raps eller solrosolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Tillbehör: 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 2 tomater (valfritt)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 1 stor rödlök eller två små
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Börja med potatissalladen som du också kan förbereda innan och ha i kylen.
  2. Skala potatisen eller koka med skrubbat och putsat skal så det är fint. Tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
  3. Koka den mjuk i ca 15 minuter.
  4. Gör under tiden vitlöksmajonnäsen: Rör ihop äggula och senap i en skål. Tillsätt salt och peppar.
  5. Vispa ner olja droppvis till en majonnäs. Använd ev. en elvisp.
  6. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt citronsaft och hackad bladpersilja.
  7. Blanda vitlöksmajonnäsen med kokt ljummen eller kall potatis. Skölj och hacka bladpersilja samt tärna tomater.
  8. Strö över hackad bladpersilja och tärnad tomat vid serveringen.
  9. Grönsaksspett: Skölj paprika och zucchini. Skär paprikan i ca 4x4 cm tärningar. Dela på zucchinin på längden och skär i ca 4 cm bitar.
  10. Skala och dela rödlöken. Skär i sex klyftor.
  11. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivolja, salt och peppar i ett glas.
  12. Varva grönsakerna på fyra spett. Pensla dem med vitlöksoljan.
  13. Grilla grönsakerna och de färska korvarna på medelvärme i 10 minuter runt om.
  14. Servera de grillad korvarna och grönsaksspetten med potatissalladen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.