Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis
Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis serverat med gröna ärter.
Korven kan stekas i stekpanna eller grillpanna eller grillas på utegrill.
Köp färsk råkorv salsiccia eller annan färsk korv. Räkna 2-3 stycken per portion.
Det går såklart utmärkt att stuva kalla rester på kokt potatis eller färskpotatis i tärningar istället för att koka nya.
Tillagning
- Skala och tärna potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
- Koka den mjuk i ca 15 minuter. Laga under tiden stuvningen.
- Pepparrotsstuvning: fräs smöret i en såskastrull.
- Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
- Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
- Låt stuvningen koka på låg värme medan potatisen kokar klart och rör då och då så att den inte bränns.
- Skala och finriv färsk pepparrot om du köpt det.
- Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt riven pepparrot.
- Stek under tiden salsiccia-korvarna i någon msk smör eller olivolja ca 7 minuter så att de får färg runt om och är genomstekta.
- Koka ärtorna i lite vatten i ca 3 minuter.
- Häll av potatistärningarna och blanda med stuvningen.
- Tillsätt hackad persilja och låt bli varmt.
- Servera de stekta salsiccia-korvarna med den pepparrotsstuvade potatisen samt ärtorna.
Serveringsförslag
Gott till vardags som lunch eller middag.
- Senap, inlagda rödbetor, tomatsallad och grönsallad passar till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 487 kcal