Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis

Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis serverat med gröna ärter. Gott till vardags som lunch eller middag.
Korven kan stekas eller grillas.
Köp färsk råkorv salsiccia eller annan färsk korv. Räkna 2-3 styck per portion.
Det går såklart utmärkt att stuva överbliven kokt potatis i tärningar istället för att koka nya.
Senap, rödbetor, tomatsallad och grönsallad passar också till.

4 portioner salsiccia med pepparrotsstuvad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk råkorv salsiccia
  • 12 medelstora potatisar av fast sort
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk, standard
  • 3 msk grädde (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 msk finriven pepparrot, ev. från tub
  • 1 pkt fryst hackad persilja
  • 0,5 dl färsk hackad persilja
  • Tillbehör: 200 gram gröna ärtor eller broccoli

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Laga under tiden stuvningen.
  3. Pepparrotsstuvning: fräs smöret i en såskastrull.
  4. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
  5. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
  6. Låt stuvningen koka på låg värme medan potatisen kokar klart och rör då och då så att den inte bränns.
  7. Skala och finriv färsk pepparrot om du köpt det.
  8. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt riven pepparrot.
  9. Stek under tiden salsiccia-korvarna i någon msk smör eller olivolja ca 7 minuter så att de får färg runt om och är genomstekta.
  10. Koka ärtorna i lite vatten i ca 3 minuter.
  11. Häll av potatistärningarna och blanda med stuvningen.
  12. Tillsätt hackad persilja och låt bli varmt.
  13. Servera de stekta salsiccia-korvarna med den pepparrotsstuvade potatisen samt ärtorna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer